volt europa 9914

Knettergek! conceptverkiezingsprogramma Volt is recept voor economische zelfmoord

Politieksep 06 2023, 20:00
Het conceptverkiezingsprogramma van Volt, dat onlangs werd gepresenteerd, roept op tot een radicale herziening van het huidige systeem, van het klimaatbeleid tot het sociaal-economisch model en de democratie. Allemaal onder de vlag van een Europees parapluproject. Hoewel het altijd goed is om na te denken over hervormingen, moeten we ons afvragen of Volt's visie op een 'Europese utopie' wel haalbaar en wenselijk is voor Nederland.
Een van de meest controversiële aspecten van Volt's programma is het streven om Europa in 2040 klimaatneutraal te maken. Het idee om "excessen" zoals privéjets te verbieden en vervuilende fabrieken te sluiten totdat ze duurzaam zijn, is een recept voor economische zelfmoord.
Volt's pleidooi voor een basisinkomen en het verhogen van de bijstand en het minimumloon lijken sympathiek, maar wie gaat de rekening betalen? In een tijd waarin Nederland al te maken heeft met economische uitdagingen, is het onverantwoordelijk om beloftes te doen die de financiële stabiliteit van ons land in gevaar kunnen brengen. Het is belangrijk om het welzijn van onze burgers te verbeteren, maar dat moet gebeuren op een manier die economisch verantwoord is.
De roep om een federaal Europa met een eigen strijdmacht is een idee dat veel vragen oproept. Willen we echt onze nationale soevereiniteit opgeven en beslissingen laten nemen door Brussel? Gezien de recente gebeurtenissen binnen de Europese Unie, zoals de problemen met de COVID-19-vaccinaties en de voortdurende verdeeldheid over belangrijke kwesties, lijkt het niet verstandig om meer macht over te dragen aan een bureaucratische machine in Brussel.
Bovendien, het permanent burgerberaad en stemrecht op 16-jarige leeftijd zijn nobele doelstellingen, maar de vraag is of deze voorstellen werkelijk de democratie zullen versterken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat dergelijke veranderingen niet leiden tot een meer gepolariseerde en verdeelde samenleving.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
De visie van Volt op Europa als de enige weg naar veiligheid, bestaanszekerheid en een groene toekomst is simplistisch en onrealistisch. Nederland moet zijn eigen koers blijven varen, in plaats van te worden meegesleept in de droomwereld van een Europese superstaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten