shutterstock 1840431526

Ongelooflijk! Op geld beluste Frans Timmermans casht in op EU-wachtgeldregeling TIJDENS DE VERKIEZINGSCAMPAGNE

Politiekaug 18 2023, 9:00
Als eurocommissaris geniet Frans Timmermans een enorm hoog salaris. Je zou denken dat een 'sociaaldemocraat' dat salaris graag opgeeft als hij een andere baan vindt, maar helaas, niets is minder waar. De PvdA laat namelijk weten dat hij gebruik zal maken van een riante Europese wachtgeldregeling. Lekker cashen voor Frans!
Timmermans is lijsttrekker van PvdA-GroenLinks. In die hoedanigheid houdt hij een half jaar eerder op als eurocommissaris dan hij normaal zou doen. Maar als je denkt dat hij dan genoegen neemt met het bedrag dat de twee linkse partijen hem kunnen en willen betalen kom je bedrogen uit. De Telegraaf heeft namelijk contact opgenomen met PvdA én GroenLinks en concludeert: hij gaat gebruikt maken van een extreem riante wachtgeldregeling.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Blijf GRATIS op de hoogte van het laatste nieuws! Schrijf je in voor de dagelijkse DDS nieuwsbrief!

Word lid van de DDS Nieuwsbrief!

* indicates required
Die regeling zit zo in elkaar: een ex-eurocommissaris kan 40% tot 65% van zijn oude 'salaris' krijgen na zijn eurocommissariaat. Deze transitieregeling geldt voor maximaal twee jaar... en het komt erop neer dat hij ergens tussen de 120.000 euro en 195.000 euro. Want Timmermans' vergoeding als eurocommissaris bedraagt maar liefst 300.000 euro per jaar.
Ja, dat lees je goed. De linkse nepidealist verdient dus ruim (want hij verdient iets meer dan 300.000 euro) 25.000 euro per maand. En van dat bedrag wil hij geen afstand nemen.
Niet tijdens de campagne tenminste. Want wacht, er is meer! In principe kan hij dat bedrag óók krijgen als hij premier wordt. Een premier verdient normaal 186.414 per jaar (in 2023 tenminste). Maar Frenske is gewend aan 300.000 euro. En dus kan hij de rest krijgen van de EU zelf. Dat hij financieel niets hoeft op te geven, zeg maar. 
Is het niet fantastisch? Je mag verkiezingscampagne voeren in de hoop premier te worden en blijft ondertussen ruim gespekt worden door de Europese Unie omdat je zoveel salaris "inlevert" als premierskandidaat. Héérlijk. Wat hebben die globalistische bovenonsgestelden het goed geregeld voor zichzelf.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Word GRATIS lid van onze dagelijkse DDS Nieuwsbrief!

Word lid van de DDS Nieuwsbrief!

* indicates required
Ongelooflijk.
De Telegraaf heeft PvdA-GroenLinks gevraagd of hij daar dus ook van gebruik wil blijven maken ná de verkiezingen. Het antwoord? Doodse stilte. Ze willen er niet op ingaan.
Dit is de ware aard van PvdA'ers en GroenLinksers. Alles voor geld en macht. Ze doen net alsof ze sociaal zijn en dergelijke, maar in feite zijn het machtsgeile geldwolven. Timmermans is daarop geen uitzondering. Hij is de regel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten