Om dit artikel volledig gratis te lezen moet je enkel onze gloednieuwe Facebook-pagina volgen.
Op deze pagina staan wij samen pal voor de vrijheid. Met elkaar, voor elkaar.

Ophef binnen SGP Jongeren: ''Het de taak is van de politiek om de christelijke gemeenschap hier te beschermen en dus moslims te weren.''

Ophef binnen SGP Jongeren: ''Het de taak is van de politiek om de christelijke gemeenschap hier te beschermen en dus moslims te weren.''

Er is grote ophef ontstaan binnen de SGP Jongeren naar aanleiding van uitspraken van Mathijs van der Tang in het programma Rutger en de nationalisten van PowNed. Van der Tang heeft gezegd dat het de taak is van de politiek om de christelijke gemeenschap hier te beschermen en dus moslims te weren. Deze uitspraak schiet bij CU-SGP burgerraadslid Maarten van Nieuw Amerongen in het verkeerde keelgat en hij dreigt zijn lidmaatschap van de SGP Jongeren op te zeggen als Van der Tang niet geschorst wordt.

Ophef binnen SGP Jongeren: ''Het de taak is van de politiek om de christelijke gemeenschap hier te beschermen en dus moslims te weren.''

De prominente christelijke politicus Tom de Nooijer heeft zich inmiddels ook in de discussie gemengd en vindt de houding van Van Nieuw Amerongen zeer intolerant. Op Twitter schrijft hij: "SGPJ gaat Mathijs hier zeker niet om schorsen. Sterker nog: het SGPJ-bestuur wilde aanvankelijk zelfs deelnemen aan deze docu, er zijn zelfs bestuursleden voor gefilmd. Daarnaast, als je zélf al aangeeft dat jij, en dus niet Mathijs, problemen hebt met het beginselprogramma van de moederpartij, lijkt het mij ook zuiverder dan jij, en nogmaals niet Mathijs, conclusies trekt. Nog los van dat ik deze publieke canceloproep lager dan laag vind. Dat doen de leden die wél staan voor het programma van de partij ook niet richting mensen die daar publiekelijk (!) aan lopen te zagen, zoals jij."

De uitspraken van Van der Tang en de reacties daarop laten zien dat er binnen de SGP Jongeren een debat gaande is over de positie van de partij ten opzichte van andere religies en culturen. Terwijl sommigen vinden dat de partij zich moet richten op de bescherming van de christelijke gemeenschap, vinden anderen dat de partij juist moet staan voor religieuze tolerantie en diversiteit.

Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.

Het is nog onduidelijk wat de SGP Jongeren zullen doen met de kwestie en of Van der Tang geschorst zal worden naar aanleiding van zijn uitspraken. De SGP Jongeren is natuurlijk de SGP van morgen dit geeft dus aan dat er een richtingenstrijd binnen de SGP kan gaan losbarsten in de nabije toekomst over dit onderwerp.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties