Liane

Ophef! Woedende reacties op 'Louboutin' foto Liane den Haan: 'Wij arm, en jij met pumps van 2.200 euro?'

Politiekdec 22 2022, 15:00
Onafhankelijk Kamerlid Liane den Haan heeft veel ophef veroorzaakt met een foto die ze op Twitter heeft geplaatst. Op de foto is te zien dat Den Haan prachtige, dure kleren draagt, waaronder een paar extreem dure Louboutin-schoenen. De foto lijkt te suggereren dat Den Haan heel hard werkt, maar veel mensen zijn woedend op haar omdat ze ervan wordt beschuldigd te pronken met luxe terwijl veel mensen het moeilijk hebben.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Opiniemaker Zamire Willems sprak zich uit tegen de foto van Den Haan, met het volgende citaat: "Pronken met luxueuze Louboutin pumps t.w.v. honderden euro’s in een zo te zien aangenaam verwarmde kamer, terwijl rijen bij voedselbanken alsmaar langer worden en energienota’s onbetaalbaar. Hoe ver kun je als volksvertegenwoordiger van het volk afstaan?"
Deze uitspraak heeft veel stof doen opwaaien, met veel mensen die het eens zijn met Willems' kritiek op Den Haan. Er is veel verontwaardiging onder het publiek; mensen vinden dat Den Haan blijkbaar niet doorheeft hoe zwaar gewone mensen het hebben.
Veel mensen zijn van mening dat Den Haan niet geschikt is om te dienen als volksvertegenwoordiger als ze zich zo openlijk bezighoudt met het pronken met luxe terwijl zoveel mensen het moeilijk hebben. Ze wordt ervan beschuldigd dat ze niet begrijpt wat het volk doorstaat en dat ze niet in staat is om zich in te leven in de problemen van de gewone burger.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Twitteraar Mandy voegt daar aan toe dat de foto "zo vreselijk fout" is. "Alsof ze daar zit, voor een sollicitatie." Want, zegt ze, die Louboutins kosten 2.200 euro, "een AOW is niet eens de helft van dat bedrag."
Tot nu toe heeft Den Haan nog geen reactie gegeven op de ophef die ze heeft veroorzaakt. Zoals je wel vaker ziet bij Tweede Kamerleden vindt mevrouw blijkbaar dat ze zo ver boven gewone mensen staat dat ze niet alleen potsierlijke foto's kan nemen, maar dat ze vervolgens ook niemand uitleg verschuldigd is.
Overigens begrijp je nu wel waarom ze haar nieuwe partij "Goud Nederland" noemt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten