dh 10347 dennis wiersma minister van primair en voortgezet onderwijs

Opvolger Dennis Wiersma beëdigd: Mariëlle Paul (VVD) is de nieuwe Demissionair Minister voor Onderwijs

Politiekjul 21 2023, 15:00
Vandaag heeft Koning Willem-Alexander Mariëlle Paul beëdigd als demissionair minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs. Hiermee volgt zij Dennis Wiersma op, die in juni zijn functie neerlegde na een nieuwe klacht over grensoverschrijdend gedrag. Mariëlle Paul heeft haar Kamerlidmaatschap bij de VVD opgegeven om zich volledig te kunnen richten op haar nieuwe rol als minister.
Mariëlle Paul was sinds 2021 de onderwijswoordvoerder voor de VVD-fractie. Ze is vastberaden om als demissionair minister aan te blijven totdat er een nieuw kabinet is gevormd. De Tweede Kamerverkiezingen zullen plaatsvinden op 22 november. Het is echter nog onduidelijk hoeveel van haar ingezette beleid ze kan afronden, aangezien de Tweede Kamer begin september zal bepalen welke dossiers als controversieel worden verklaard. Deze controversiële dossiers kunnen pas na de installatie van een nieuw kabinet worden behandeld. Bovendien is het nog niet bekend wie Mariëlle Paul zal opvolgen als Kamerlid bij de VVD. Volgens een woordvoerder van de fractie wordt er nog aan gewerkt om een geschikte opvolger te vinden.
Mariëlle Paul heeft een diverse achtergrond; ze heeft Pakistaanse roots en woont al dertig jaar in Amsterdam. Ze heeft Internationaal recht gestudeerd aan de Universiteit van Leiden. Paul past daarmee dus perfect in het inclusiviteitsplaatje en het is dan ook niet gek dat uitgerekend zij een ministerpost krijgt aangeboden.
Met de beëdiging van Mariëlle Paul als demissionair minister, hoopt het kabinet verdere stappen te zetten om het onderwijsbeleid in Nederland te verbeteren. Deze stap is echter niet zonder kritiek, gezien onder andere het recente onderzoek van UNICEF waaruit blijkt dat jongeren weinig vertrouwen hebben in de politiek en zich zorgen maken over hun toekomst. Het frequente wisselen van ministers draagt ook niet bij aan een snelle en adequate oplossing van problemen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten