Mark Rutte Minister President 9O1A6826

Pats! BNR-econoom fileert het kabinet: "Openlijk liegen is het handelsmerk geworden van Mark Rutte"

Politieksep 25 2022, 20:30
Het gebeurt niet zo heel vaak, maar zo heel af en toe is er een publicatie van de mainstream media die het kabinet zowaar aanpakt. Vandaag valt die eer toe aan BNR. Dat laat econoom Sweder van Wijnbergen even he-le-maal losgaan. En ja, die doet dat op schitterende wijze. Rutte wordt terecht beschuldigd van "openlijk liegen" terwijl Kaag wordt weggezet als een incompetente machtspolitica. So true!
"Het is stuitend dat Kaag de baan als minister van Financiën heeft aangenomen zonder enig zichtbare interesse, en daar alleen maar zit uit machtspolitieke redenen. Daar is deze baan te belangrijk voor," zegt Van Wijnbergen over de vrouw die vorig jaar gepresenteerd werd als De Grote Verlosser en mogelijke Eerste Vrouwelijke Premier van Nederland. "Ze bestrijdt de inflatie met middelen die juist de inflatie bevorderen. Kaag stimuleert een economie die roodgloeiend is, de boel staat op springen."
Klopt natuurlijk helemaal, maar hij is nog lang niet klaar. Want ook Mark Rutte moet het ontgelden.
"De inflatie wordt feitelijk op Europees niveau bepaald, daar kan Nederland niet heel veel aan doen. Maar de stikstofproblemen worden net als de problemen op de woningmarkt door onszelf veroorzaakt. Het is de typische manier van Rutte om met problemen om te gaan, namelijk door niks te doen," stelt de econoom."Openlijk liegen is het handelsmerk geworden van Mark Rutte," vat hij Rutte's handel en wandel samen.
Zo is het maar net. Geen normaal denkend mens die daar iets aan kan toevoegen.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Nou ja, behalve dit misschien: heel veel kritiek is afkomstig van mensen die denken dat ze het wel goed bedoelen in Den Haag, maar dat ze het gewoon niet kunnen. Daar is onderhand geen enkel bewijs meer voor. Iedereen ziet dat de maatregelen een desastreus effect hebben. Ze zijn er jaren en jaren voor gewaarschuwd.
Op een gegeven moment kun je wanbeleid niet meer witwassen met 'ze zijn dom.' Nee, dan moet je concluderen: ze doen het bewust. Willens en wetens.
Dat is niet fijn, maar het is onderhand wel de enige conclusie die nog enigszins uitlegbaar is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten