Peiling! D66 verliest nog meer, BBB pakt een zetel erbij

Peiling! D66 verliest nog meer, BBB pakt een zetel erbij

Goed nieuws! Volgens de nieuwe peiling van Maurice de Hond heeft D66 weer een virtuele zetel ingeleverd. Als er nu verkiezingen waren zou D66 genoegen moeten nemen met 11 magere zeteltjes. Dat zijn er maar liefst 13 minder dan vorig jaar. Het moge duidelijk zijn: D66 is alle populariteit verloren.

In de aanloop naar de verkiezingen van 2021 werd D66 groot gemaakt door de media. Sigrid Kaag werd gezien en gepresenteerd als de ideale eerste vrouwelijke premier van ons land. Ze zou ons wel even redden. Ja, Kaag en D66 kwamen eraan.

Die missie slaagde niet helemaal. Want D66 werd de tweede partij van het land, niet de eerste.

Volg mij op Twitter.

Het goede nieuws voor D66'ers en de media (maar ik herhaal mezelf) was dat D66 vervolgens alles kreeg wat het wilde. De onderhandelingen waren voor die partij een waar festijn. Mark Rutte nam de hele D66-agenda over.

Het slechte nieuws voor D66? Deze agenda is zo extreem impopulair in het land dat steun voor de partij totaal in elkaar is gestort. Het verlies was vorige week 50%. Nu nog meer. Want waar D66 24 zetels kreeg in 2021 zijn dat er nu nog maar 11. Oeps!

Peiling! D66 verliest nog meer, BBB pakt een zetel erbij

De BoerBurgerBeweging zat tijdenlang in de min (virtueel ten opzichte van het hoogtepunt van een paar maanden geleden), maar Caroline van der Plas krijgt er nu tóch een zetel bij. En dat is best leuk, omdat BBB en D66 natuurlijk wat de kiezer betreft lijnrecht tegenover elkaar staan op een aantal belangrijke onderwerpen, specifiek wat betreft de boeren.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Voor de rest is en blijft het heel kalm. Eigenlijk verandert er niets; de kiezers lijken hun keuze min of meer gemaakt te hebben.

Het enige punt waar ik erg aan twijfel is de vijf zetels voor FVD. Die partij stond bij de verkiezingen op 3/4/5 zetels, maar won vervolgens toch echt acht zetels. Als je de opkomst bij het recente partijcongres bekijkt lijkt de kans dat FVD dit keer wel echt op 5 komt mij niet al te groot te zijn. Doe daar gerust maar twee of drie zetels bij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer