Screenshot 2021 09 16 at 101121

Peiling De Hond: D66 verliest opnieuw zetels, nu even groot als de PVV

Politiekokt 03 2021, 9:45
De nieuwe peilingen van Maurice de Hond laten zien dat er maar weinig mensen trek hebben in de voortzetting van het oude kabinet. Ondertussen blijft D66 zetels verliezen; de partij wordt nu gepeild op 17 zetels waardoor het even groot is als de PVV. De VVD blijft op ongenaakbare hoogte staan.
Een half jaar geleden was de euforie nog zo groot bij D66. De partij wist maar liefst 24 zetels te halen, maar zes maanden later zijn ze in veel peilingen al bijna een derde van dit zetelaantal kwijt. Het nieuwe leiderschap van Sigrid Kaag is één grote farce geweest en kiezers zien ook wel in dat het niks meer was dan goedkope verkiezingspraat. In de peilingen zien we deze week dan ook weinig verschuivingen.
VVD en Ja21 stijgen een zetel ten koste van D66. De sociaalliberalen kelderen hierdoor naar 17 zetels, wat ze op een virtuele gelijke stand brengt met de partij van Geert Wilders.
De Hond komt vooral met een andere interessante statistiek, maar 29% van zijn respondenten reageert positief op een nieuw kabinet met VVD, CDA, D66 en CU. Wat toch wel vrij tekenend is: veel mensen zitten niet te wachten op een voortzetting van de oude politieke koers. De afgelopen maanden stonden in het teken van gewauwel over politieke vernieuwingen. Tot op heden bleef het bij mooie praatjes en weinig daden.
Veel kiezers zijn hier niet blij mee, dat moge duidelijk zijn. Met name de coalitiepartijen CDA en D66 vangen hier de klappen van op. PVV-leider Geert Wilders roept al maanden om nieuwe verkiezingen en het lijkt er sterk op dat een groot gedeelte van Nederland deze mening deelt.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Vrij weinig mensen zitten te wachten op een doorstart van Rutte III. De coalitiepartijen kunnen nog zoveel vernieuwingen en veranderingen beloven, inmiddels weet iedereen dat het loze beloftes zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten