shutterstock 2122279301

Peiling: 'Nederlanders maken zich druk om energie, inflatie en massa-immigratie. Klimaat en stikstof kan ze gestolen worden'

Politieksep 25 2022, 13:00
Uit een nieuwe peiling van Maurice de Hond blijkt dat Nederlanders zich totaal niet druk kunnen maken om de zogenaamde 'stikstofcrisis' en de 'klimaatcrisis.' Geen mens die daar wakker van ligt. Wat Nederlanders wel dwarszit? De torenhoge energieprijzen, de knettergestoorde inflatie, en natuurlijk de massa-immigratie.
Als je naar de hoge dames en heren in Den Haag luistert zou je zweren dat er twee enorme crisissen zijn waaronder Nederland gebukt gaan en die directe, harde actie eisen: de 'klimaatcrisis' en de 'stikstofcrisis.' Oh ja. Boeren moeten kapot, iedereen moet verplicht 'verduurzamen.' Want deze twee crisissen stijgen boven alles uit.
Nou, uit een nieuwe peiling van Maurice de Hond blijkt dat het grote publiek daar heel anders over denkt. Sterker nog, Nederlanders hebben lak aan die klimaatgekte, de stikstofobsessie, en zelfs aan een mogelijke 'nieuwe coronagolf.'
Waar we ons dan wel druk om maken? Om de hoge energiekosten, de sterke prijsinflatie, het enorme woningtekort, en natuurlijk over de massa-immigratie. Maar die linkse hobby's van D66 en de elites kunnen ons gestolen worden.
Hier zie je 9 'crisissen' die De Hond voorlegde aan kiezers. Vervolgens moesten ze die in volgorde van belangrijkheid zetten. Daarop berekende het kantoor van De Hond het gemiddelde cijfer: hoe hoger, hoe belangrijker. 
Op een gedeelde eerste plaats staan de hoge energiekosten en de inflatie. Met allebei een 4,7. Vervolgens is er een gat naar de nummer drie: het grote woningtekort (3,3), welke weer gevolgd wordt door "escalatie oorlog Oekraïne" (3,2), polarisatie samenleving (3,1) en de "toeloop asielzoekers" (3).
Na die crisissen is er weer een tijdje niets waarna "klimaatverandering" komt met een 2,4 en de "stikstofproblematiek" met een 1,9. Last and least komt vervolgens een "nieuwe coronagolf" met een magere 0,6. Daar maakt dus werkelijk helemaal niemand zich meer zorgen om. Niet zo gek, want we hebben allemaal gezien dat het meevalt met corona, en dat er veel grotere, serieuze crisissen zijn.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Die linkse media kunnen blijven hameren op klimaat en stikstof en corona zoveel ze willen, maar feit is dat heel veel mensen gewoon niet of nauwelijks kunnen rondkomen. Als je primaire levensbehoeftes op het spel staan heb je geen tijd voor linkse hobby's of angstaanjagerij. Dan wil je gewoon maatregelen die jou in staat stellen voor jezelf en je gezin te zorgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten