Het mediakartel ontmaskert zichzelf: 'We quoten FVD-Kamerleden nooit letterlijk'

Het mediakartel ontmaskert zichzelf: 'We quoten FVD-Kamerleden nooit letterlijk'

Het is zover. Nu Thierry Baudet publiekelijk de mond is gesnoerd in het parlement denken de prominente leden van het partijkartel dat ze openlijk kunnen toegeven dat ze óók een hekel hebben aan de meningsvrijheid. Zo ook Nu.nl Dat zegt nu zelf in een editorial dat het staand beleid is van de 'nieuwswebsite' om FVD-Kamerleden niet letterlijk te citeren. Nee, ze worden alleen "geparafraseerd." Dat is dan "objectief" en "neutraal" nieuws tegenwoordig.

Wij van De Dagelijkse Standaard pretenderen niet objectief en neutraal te zijn. We zijn subjectief én staan voor onze principes. Onze columnisten en redacteurs zijn allemaal van rechtse signatuur. Van klassieke liberalen tot revolutionaire libertariërs tot realisten tot populisten tot nationaal-conservatieven. We kijken naar de politiek vanuit die principes. Vanuit die overtuigingen en zijn daar eerlijk over.

Maar de mainstream media houden altijd de schijn op dat ze zogenaamd "objectief en neutraal" zijn. Tenminste, dat deden ze. Tot nu. Want opeens geeft de hoofdredacteur van Nu.nl toe dat zijn website wat FVD betreft alles behalve neutraal en objectief is.

"Als iets niet klopt, schrijven we het gewoon niet op. En als we toch over ophef schrijven, melden we het direct als iets suggestief of onwaar is. Bovendien quoten we FVD-Kamerleden nooit letterlijk. We vatten hun opmerkingen altijd in onze eigen woorden samen. Parafraseren noem je dat. Daarmee voorkomen we dat we ruim baan geven aan te suggestieve boodschappen," aldus Nu.nl.

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Volgens Nu.nl doen ze dat vooral om zogenaamde "hondenfluitjes" niet te publiceren. Zoals het woord "tribunalen." Dat zou een "hondenfluitje" zijn voor... nou ja, voor wat? Extreemrechts? Geen idee voor wie. Al weet ik wel dat als je het land bewust kapotmaakt dat een tribunaal dan helemaal geen gek idee is. Maar dat geheel terzijde.

Afijn, dit is dus hoe het mediakartel opereert. In het verleden waren ze geheimzinnig over hun bias (en leugenachtigheid: want het niet letterlijk citeren van iemand maar alleen parafraseren zorgt altijd voor incorrectheden). Maar nu niet meer. Nee, nu beginnen ze eindelijk toe te geven dat ze pionnen van de macht zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties