shutterstock 1188044068

Peiling! Nederlanders voorspellen wie premier wordt: MONA KEIJZER!

Politiekmei 24, 12:00
Wij hebben Nederlanders gevraagd wie zij denken dat premier wordt van ons land. Ronald Plasterk wordt het niet... maar wie dan wel? Het resultaat? Nederland krijgt volgens Nederlanders zelf voor het eerst een vrouwelijke premier. Mona Keijzer zou de grote vrouw zijn.
Wij van DDS vroegen onze lezers enkele dagen geleden wie zij denken dat premier wordt van een PVV-VVD-NSC-BBB kabinet. Voor mij was de uitkomst van die peiling behoorlijk verrassend. Eerder had ik immers al laten weten dat ik het eens was met Thierry Baudet, die vorige week al voorspelde dat Gert-Jan Oplaat wat hem betreft koploper is. Nou, daar zijn onze lezers het niet mee eens.
Kijk maar:
De peiling werd genomen door 2.365 lezers. Ter vergelijking, dat zijn net zoveel (of meer!) participanten in de 'gewone, landelijke peilingen' van Maurice de Hond, I&O, en andere peilingbureaus. Het gaat dus om een serieus aantal.
Op plek vier staat Kees van der Staaij. 16% van de DDS-lezers denkt: die wordt premier. Opvallend, want de man is immers SGP'er en ook nog eens met politiek pensioen. Daarnaast heeft hij altijd alleen maar een partijtje geleid van 3 zetels. Hij is het dus niet gewend om leiding te geven aan een grote groep mensen.
Op plek drie staat vervolgens Oplaat. Verreweg de meeste Nederlanders denken dus dat hij eigenlijk geen enkele serieuze kans maakt.
Opvallend genoeg is het vervolgens Geert Wilders zelf die op plek twee staat, hoewel we weten dat hij heeft afgezien van die baan omdat Pieter Omtzigt het ´echt niet wil. Zijn er dan veel DDS-lezers die denken dat Omtzigt hier toch maar mee akkoord gaat als het echt niet anders kan? Of gaan die mensen er gewoon vanuit dat het nu niet lukt, dat er nieuwe verkiezingen komen, en dat de PVV dan zo groot wordt dat NSC helemaal niet meer nodig is?
Wie het weet mag het zeggen (drop je mening in de comments!).
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we ons KAPOT GESCHROKKEN dat de PVV opeens wil dat Oekraïne lid wordt van de EU. Dat is ONACCEPTABEL. Daarom zijn wij een petitie gestart: "PVV sta PAL tegen EU-lidmaatschap Oekraïne - Geert, kies voor NEDERLAND!" Teken deze petitie VANDAAG NOG en zet DRUK op Wilders en zijn PVV om Oekraïne BUITEN de deur te houden!
Afijn, tenslotte komen we dus uit bij de persoon die volgens Nederlanders dé favoriet is voor deze topfunctie. Mona Keijzer. Gewezen CDA'er, momenteel BBB-Kamerlid. De nummer twee van die partij, maar de vrouw die door BBB ook ingezet werd bij de Kamerverkiezingen van 2023 als premierkandidaat.
Dat is het dus. Nederlanders denken dat Mona premier wordt. Mona als opvolger van de vreselijke Rutte. Zal de meerderheid gelijk krijgen, of zit 'de groep' er dit keer naast?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten