Peiling! PVV +3 en zit VVD op de hielen, regeringscoalitie totaal weggevaagd

Peiling! PVV +3 en zit VVD op de hielen, regeringscoalitie totaal weggevaagd

Uit een nieuwe peiling van I&O Research blijkt dat steun voor de regeringscoalitie totaal in elkaar is gestort. De vier partijen hebben samen nog maar 45 virtuele zetels. Dit terwijl VVD, D66, CDA en ChristenUnie vorig jaar bij de Tweede Kamerverkiezingen nog 78 zetels in handen kregen. Ondertussen is de PVV van Geert Wilders in opkomst. Het verschil tussen zijn partij en de VVD is nog maar twee virtuele zetels.

Als de verkiezingen vandaag gehouden werden zou de VVD 21 zetels krijgen volgens peiler I&O Research. Dat zijn er 13 minder dan vorig jaar. D66 zou genoegen moeten nemen met 12 zetels. Dat is dus nog maar de helft van de 24 zetels die de nepdemocraten vorig jaar konden bemachtigen.

Ondertussen is het bijna definitief einde oefening voor het CDA. Die partij komt uit op 7 zetels. Dat zijn er acht minder dan in 2021. De 'christendemocraten' (LOL) verliezen dus meer dan de helft van hun zetels. En bedenk: voor die partij was 15 zetels al een verschrikkelijk slecht resultaat.

En de ChristenUnie, dan? Als Segers hoopte dat zijn regeringsdeelname de CU naar grotere hoogten zou nemen komt hij bedrogen uit. Oké, de partij verliest niet. Maar de CU blijft op 5 virtuele zetels staan; hetzelfde aantal als vorig jaar. Daarmee is de ChristenUnie de enige coalitiepartij die niets verloren heeft... maar dat is toch geen indrukwekkende prestatie aangezien je zou denken dat als het CDA 8 zetels verliest, de CU daar in ieder geval 2 of 3 van pakt. Maar nee. Niets voor Segers. Ál die zetels gaan naar andere partijen.

Peiling! PVV +3 en zit VVD op de hielen, regeringscoalitie totaal weggevaagd

Een partij die wél profiteert van het verlies van de coalitiepartijen is de PVV. Geert Wilders' partij heeft er in vergelijking met de vorige peiling van I&O maar liefst 3 zetels bij gekregen. Daardoor staat de PVV nu op 19 virtuele zetels. Dat zijn er slechts twee minder dan de VVD. En ja, dat betekent dat, als er nu verkiezingen waren, het premierschap een strijd zou zijn tussen Rutte en Wilders. Of nou ja, als je ervan uitgaat dat het partijkartel toch wel in een coalitie stapt met Wilders als die de grootste wordt; een situatie die ik totaal onmogelijk acht. Ze gaan liever in een coalitie zitten met 9 partijen dan in een coalitie met de PVV.

(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!

Volgens deze peiling profiteren verder met name de Partij voor de Dieren (PvdD), GroenLinks (wat? hoe dan?!), BBB en JA21 van de val van de coalitie. Zo zie je dat heel veel Nederlandse kiezers helaas toch weer van de ene op de andere 'normale' partij overstappen. Met dit verschil dat réchtse kiezers wel duidelijk 'verandering' willen... maar dan toch wel op een 'nette' manier zonder al te veel 'controverses.'

En tja, als dat je houding is. Nou ja, dan verdien je als volk eigenlijk ook niet veel beter dan wat je dan krijgt. Natuurlijk: het land zou minder slecht bestuurd worden met die partijen aan het bestuur, maar laten we eerlijk zijn, ook dan blijft het huidige beleid in grote lijnen overeind. Zij willen bijsturen op de details, ze willen alles nuanceren. Maar ze delen stuk voor stuk de visie dat er zogenaamd een 'stikstofcrisis' is, een 'coronacrisis,' en een noodzaak om ons leven te 'digitaliseren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties