Peiling! Laffe aanvallen op FVD breken Caroline van der Plas op: 4 virtuele zetels minder

Peiling! Laffe aanvallen op FVD breken Caroline van der Plas op: 4 virtuele zetels minder

Caroline van der Plas aan de interruptiemicrofoon. Bron: Screenshot Tweede Kamer.

Uit een nieuwe peiling van Maurice de Hond blijkt dat de BoerBurgerBeweging (BBB) van Caroline van der Plas weer virtuele zetels heeft ingeleverd. Dit komt nadat ze het Rapport van Remkes omhelsde en FVD hard bekritiseerde. De PVV is nu virtueel de grootste partij van het land.

Het is zondag en iedereen weet wat dat betekent: een nieuwe peiling van Maurice de Hond. En dat werd tijd ook. Want er is de afgelopen tijd natuurlijk flink wat gebeurd. Zo is het rapport Remkes gepubliceerd, met verschillende reacties daarop van alle partijen. En daarnaast is het in de Tweede Kamer ook flink losgegaan.

Eén van de meest belangrijke gebeurtenissen was natuurlijk dat Thierry Baudet van FVD de mond werd gesnoerd in het parlement. Wanstaltig. Maar daarnaast was het óók opvallend dat Baudet en zijn partij opeens steeds vaker worden aangevallen door BBB en diens leider Caroline van der Plas.

Van der Plas wil overduidelijk graag een wit voetje halen bij het partijkartel. En dus gaat ze met grote regelmaat los op de Kamerleden van FVD.

Maar dat pakt nu alles behalve goed uit voor haar. De daling van BBB in de peiling van De Hond blijft namelijk doorgaan. Nu staat de partij virtueel op 15 zetels. Dat is nog altijd heel goed, natuurlijk, maar het is wel degelijk een behoorlijk verlies vergeleken met eind augustus toen BBB op 19 zetels stond. Je hebt het over een vermindering van bijna 25%. En BBB heeft het momentum dus tegen zich.

Peiling! Laffe aanvallen op FVD breken Caroline van der Plas op: 4 virtuele zetels minder

De val van BBB komt vooral ten goede aan de PVV. De partij van Geert Wilders is gestegen naar 18 virtuele zetels. Dat zijn er maar drie minder dan de VVD. Dit betekent dus dat als er vandaag verkiezingen zouden zijn, dat het dan een tweestrijd zou zijn tussen die twee partijen. En dat Nederlanders zich dus af zouden moeten vragen: wie willen we als premier, Rutte de Leugenaar of Wilders?

(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!

Deze peiling zou voor Van der Plas reden moeten zijn om pas op de plaats te maken en op te houden met die aanvallen op met name FVD... en om te doen waarvoor de boeren vorig jaar op haar gestemd hebben: hun en hun belangen verdedigen, en oppositie voeren tegen het wanbeleid van het partijkartel.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties