Screen Shot 2022 04 07 at 152142

Pepijn van Houwelingen ontmaskert het héle coronaschandaal: 'Sywert is een kruimeldief!'

Politiekapr 07 2022, 13:30
Volgens Forum voor Democratie is Sywert van Lienden eigenlijk niet meer dan een "kruimeldief." Want zijn mondkapjesdeal is "slechts het topje van de ijsberg." Tijdens de coronacrisis zijn "miljarden euro's kwijtgeraakt." Dat Sywert en z'n vrienden er 20 miljoen aan hebben verdiend is niet je van het, maar vergeleken met de andere bedragen waar het over zou moeten gaan is het eigenlijk niks.
Vandaag mocht Pepijn van Houwelingen het woord doen voor FVD in het mondkapjesdebat. Volgens hem was het niet meer of minder dan een "barbertje moet hangen" debat. FVD wil juist een echt debat waarin wordt gedebatteerd over álle miljarden die verdwenen zijn uit de staatskas. Want er is onderhand sprake van een coronaschandaal, en niet slechts van één deal die mogelijk niet klopte.
Zoals FVD de speech van Van Houwelingen samenvat op twitter: "De corruptie omtrent de mondkapjesdeal is slechts het topje van de ijsberg. Tijdens het hele coronaschandaal zijn miljarden euro's 'kwijtgeraakt'. De focus op kruimeldief Sywert is een afleiding van de werkelijke misstanden bij VWS."
https://twitter.com/fvdemocratie/status/1512042353627914245
Eerder in het debat interrumpeerde Van Houwelingen de woordvoerder van de VVD al met de vraag: wat heeft de VVD eigenlijk gedaan om gedurende de afgelopen twee jaar de touwtjes aan te trekken en ervoor te zorgen dat de handel en wandel van het kabinet daadwerkelijk gecontroleerd werd? En trouwens, in plaats van het huidige onderzoek te laten doen door Deloitte zou het toch veel beter zijn om de verantwoordelijkheid daarvoor te geven aan de Algemene Rekenkamer?
https://twitter.com/fvdemocratie/status/1512021386415517697
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Natuurlijk vindt FVD wél dat De Jonge moet aftreden. Dit omdat hij zijn privémail gebruikt heeft om de Wet openbaarheid van bestuur (WOB) te omzeilen, er duidelijk sprake was van CDA-corruptie bij de mondkapjesdeal, en omdat het coronabeleid van De Jonge "volstrekt buitenproportioneel" was en "decennialange gevolgen" zal produceren.
https://twitter.com/fvdemocratie/status/1512007003266289666
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten