20220222 Pieter Omtzigt 49 1

Pieter Omtzigt: 'Onderzoek naar uithuisplaatsingen van toezichthouders is tegengehouden'

Politieksep 01 2022, 11:55
Onafhankelijk Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt heeft tot zijn grote schok ontdekt dat het geplande onafhankelijke onderzoek naar de uithuisplaatsing van Toeslagenkinderen niet wordt uitgevoerd. De reden? Een "gebrek aan medewerking." Niet van de kinderen, natuurlijk, en ook niet van de ouders. Nee, het komt door de autoriteiten. Al die organisaties en clubs zouden mee moeten werken. Maar dat gebeurt niet.
De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is al vanaf januari klaar om het onderzoek uit te voeren. Er zijn namelijk 1675 Toeslagenkinderen uit huis geplaatst nadat hun ouders onterecht als fraudeur zijn aangemerkt.
De vraag is: zijn die kinderen uit huis geplaatst vanwege de financiële situatie (veroorzaakt door die ranzige leugens van de Belastingdienst)? Of waren het heel toevallig alleen maar kinderen uit 'probleemgezinnen,' waar geweld en dergelijke werd gebruikt (niemand gelooft dat laatste).
Bart Trom, senior-rechter én een man die verbonden is aan de RUG, zegt nu tegen het AD dat dit onderzoek gewoon niet wordt uitgevoerd. Er is te weinig medewerking. En dan heeft het geen zin.
"Ik moet helaas vaststellen dat het onderzoek niet van de grond komt door een gebrek aan medewerking," aldus Trom.

Omtzigt: alsnog onderzoek doen!

Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt schrikt van dit nieuws. "Dus onderzoek naar de uithuisplaatsingen van toezichthouders is tegengehouden?" vraagt hij zich vertwijfeld af. 
"De Kamer vroeg om een onafhankelijk onderzoek (een jaar geleden). De inspecties - die toezicht hadden moeten houden - gingen zichzelf onderzoeken. Dit schreeuwt om uitleg," zegt hij terecht.
"De Kamer vroeg unaniem om onafhankelijk onderzoek," gaat hij verder, "in november 2021. Daarop volgde een langdurig overleg en bleek dat veel individueel onderzoek niet mogelijk zou zijn (vanwege data, CBS, privacy). 
Natuurlijk wil hij dat de regering dit onderzoek nu alsnog laat doen. Onafhankelijk. Diepgravend.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Dit land is zo verrot, zo corrupt - alles is zo vreselijk in elkaar gevallen, dat dit soort walgelijke praktijken dus gewoon kunnen. De regering belooft, om het vuurtje onmiddellijk te blussen, een 'onderzoek,' maar weet natuurlijk best dat dit onderzoek niets gaat opleveren. Daar wordt wel voor gezorgd. Vervolgens gaan mensen als Omtzigt dan toch weer roepen dat het beter moet, maar wie denkt nou werkelijk dat dit gebeurt? Ik niet. Want de aandacht van Nederlanders is al op heel andere dingen gericht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten