Politieke twisten tussen GroenLinks en SGP bereiken kookpunt op sociale media: 'Ik ben klaar met suggestieve tweets'

Politieke twisten tussen GroenLinks en SGP bereiken kookpunt op sociale media: 'Ik ben klaar met suggestieve tweets'

In de Nederlandse politiek is er wederom sprake van een toenemende spanning tussen partijen (al dan niet vanuit het hart). Ditmaal zijn het de SGP en GroenLinks die via Twitter openlijk met elkaar ruziën. GroenLinks beschuldigt de SGP van populisme en een gebrek aan kennis van de feiten, terwijl de SGP op haar beurt aangeeft dat de beschuldigingen van GroenLinks suggestief zijn en ongefundeerd. Fittie-time!

De aanleiding voor de Twitterruzie is een motie die door SGP'er Chris Stoffer is ingediend, waarin wordt opgeroepen tot een verkenning naar de representativiteit van organisaties die beweren het algemeen belang te vertegenwoordigen. Dit is een belangrijk onderwerp, met name in het kader van het stikstofdossier, waarbij diverse organisaties rechtszaken voeren tegen de staat. GroenLinks vindt de motie van de SGP populistisch en ongefundeerd.

Tom van der Lee, een prominent lid van GroenLinks, tweette hierover: "Pijnlijk hoe de SGP af is gegleden naar plat populisme. De partij kent de feiten niet, maakt onheuse aantijgingen tegen burgerorganisaties en wil hen ook op basis van loze beschuldigingen de toegang tot de rechter ontzeggen. Hoe diep kun je zinken?"

SGP-Kamerlid Chris Stoffer reageerde geagiteerd op deze beschuldiging en schreef op Twitter: "Beste Tom van der Lee en andere GroenLinks-collega’s: ik ben wel een beetje klaar met jullie suggestieve tweets. Lees de motie maar eens goed. Ik vraag het kabinet om een verkenning naar de representativiteit van organisaties die zeggen het algemeen belang te vertegenwoordigen."

Het is belangrijk om te benadrukken dat de SGP niet heeft voorgesteld om organisaties de toegang tot de rechter te ontzeggen, zoals GroenLinks beweert. De motie roept op tot een verkenning, en het is aan het kabinet om te beslissen of deze verkenning al dan niet wordt uitgevoerd. Het is dan ook suggestief en ongefundeerd van GroenLinks om de SGP van dergelijke zaken te beschuldigen.

De ruzie tussen de SGP en GroenLinks is ook een teken van de toenemende spanningen in de Nederlandse politiek, met name inzake het stikstofdossier. De Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart 2023 komen eraan en de politieke partijen proberen zich te profileren. Het aparte is dat - als je echt naar de politieke realiteit kijkt - beide partijen, zowel GroenLinks als de SGP, het kabinet met enige regelmaat uit de penarie helpen als het er echt om gaat.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Hoe dan ook, natuurlijk hebben wij de betrokkenen om een verder gaande reactie gevraagd. Op het moment dat zij de moed hebben DDS te beantwoorden zullen we die op de website zetten. Het is even afwachten of ze dat daadwerkelijk doen, want je krijgt de laatste tijd de indruk dat veel partijen toch wat moeite hebben met de idee dat er kritische vrije media zijn, die kritische vragen stellen (bij GL en SGP heb ik wat dat betreft interessant genoeg wél goede hoop gezien recente ervaringen). Maar dat geheel terzijde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties