Screen Shot 2022 05 25 at 125437

[Video] Gideon van Meijeren fileert de 'stikstofcrisis': "Het is een vals narratief"

Politiekfeb 25 2023, 17:00
In de Tweede Kamer heeft FVD'er Gideon van Meijeren het hele stikstofverhaal van het partijkartel gefileerd. Met behulp van argument na argument legde hij uit dat er niets van klopt. Daarnaast legde hij uit dat de partijen die niet écht ingaan tegen het hele narratief een grote fout maken. Daarbij richtte hij zich natuurlijk met name op BBB
Eerder deze week schreven wij al over een confrontatie tussen Gideon van Meijeren (FVD) en Caroline van der Plas (BBB). Van Meijeren had terecht gezegd dat Van der Plas voorzichtig moet zijn bij het overnemen van het narratief van het partijkartel. Ze moet daar juist vol tegenin gaan als ze de boeren écht wil verdedigen. Van der Plas reageerde daar op volstrekt onzinnige wijze op door te roepen dat zulke kritiek voor 'intimidatie' zorgt door al te fanatieke rechtse twitteraars. 
In dat zelfde debat gaf Van Meijeren natuurlijk zelf ook een toespraak. Die inbreng van hem moet gekeken worden door een ieder die a) twijfelt aan het stikstofverhaal van het partijkartel en b) die dat verhaal al helemaal doorprikt heeft, maar extra argumenten wil hebben als wapens in eigen debatten over deze materie. 
Van Meijeren fileerde het héle stikstofverhaal van het kartel namelijk. En daarnaast pakte hij ook de partijen aan - met name BBB, natuurlijk - die kritisch zijn op stikstof, maar die de stap niet durven te nemen om het héle stikstofnarratief onderuit te halen.
Ja, zei Van Meijeren, wie meegaat in het stikstofnarratief van het kabinet, zich neerlegt bij de reductiedoelstellingen en vrede heeft met ‘vrijwillige’ uitkoop (die feitelijk neerkomt op chantage) werkt feitelijk mee aan het hele stikstofsprookje én aan de destructie van de boeren.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Vervolgens kwam Van der Plas langs met een verhaal over hoe erg het was dat hij dat zei. Dat sloeg nergens op. Als Van Meijeren die kritiek serieus neemt kan hij helemaal nooit meer kritiek hebben op BBB. Zijn kritiek was niet vals of agressief. Hij was zelfs ronduit míld.
Maar goed, dat geheel terzijde. Want daar hadden we eerder al over geschreven. Waar het in dit artikel om gaat is de inhoud van zijn toespraak zélf. Die was namelijk ronduit fantastisch. Delen dus, dit artikel (en de video). Op 15 maart staat Nederland werkelijk voor een bijzonder belangrijke keuze. Mensen moeten begrijpen dat dit écht ergens om gaat - en dat het stemmen op een partij die de moed niet heeft om het hele kartelnarratief af te wijzen uiteindelijk in hetzelfde beleid resulteert dat we nu ook zien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten