Caroline van der Plas (BBB) voelt zich benadeeld door milde kritiek Gideon van Meijeren: 'Je mag het zeggen, maar...'

Politiekfeb 23 2023, 22:34
De leider van BBB, Caroline van der Plas, werd vandaag op zeer rustige toon een beetje bekritiseerd door Gideon van Meijeren. Want, zei de FVD'er, de BBB'er gaat helaas toch te veel mee in het stikstofnarratief van het partijkartel. Dat is niet handig. Want als je daarin meegaat moet je uiteindelijk ook meegaan in (in ieder geval) een deel van de oplossingen voor dat 'probleem.' Dat is slecht nieuws voor de boeren, voor wie BBB zegt op te willen komen. Van der Plas reageerde daar op redelijk bizarre wijze op.
De kritiek van Van Meijeren was heel rustig verwoord, zonder persoonlijke aanvallen. Zijn boodschap was slechts: een partij als BBB gaat helaas toch deels mee in het stikstofverhaal. Zo zei Van der Plas onlangs nog op televisie dat "vrijwillig uitkopen" steunt. Dat is een probleem, aldus Van Meijeren, omdat dat vrijwillig helemaal niet "vrijwillig" is. De boeren krijgen te horen dat ze het "aanbod" van de staat kunnen accepteren... en dat, als ze dat niet doen, de staat boeren gewoon gedwongen gaat onteigenen.
Kijk maar:
Daarop reageerde Van der Plas met een interruptie. Want, zei ze, elke keer als FVD-politici haar bekritiseren, dan zou ze heel veel boze emails en zelfs persoonlijke ontmoetingen hebben van/met de FVD-achterban. Dat is bedreigend, zei ze.
Na deze merkwaardige confrontatie wilde Van Meijeren graag reageren door te zeggen dat hij dreigmailtjes en erger natuurlijk afkeurt... maar dat hij daar toch moeilijk verantwoordelijk voor gehouden kan worden. En trouwens, als dit de maatstaf is, dan betekent dit dus dat FVD'ers helemaal niets kritisch meer mogen zeggen over andere partijen. Die partijen mogen FVD wél bekritiseren (en fel ook), maar als FVD'ers iets over die andere partijen zeggen... Oef, nee! Fout! Gevaarlijk!
Maar voorzitter Vera Bergkamp gaf Van Meijeren die mogelijkheid niet. Van der Plas kwam naar de microfoon met een "interruptie," waarin ze haar verhaal deed. Maar Bergkamp besloot dat die interruptie eigenlijk een "persoonlijk feit" was. En dit betekende dat Van Meijeren niet mocht reageren.
Daarom nam Van Meijeren de tijd om na het debatje met Van der Plas zelf een korte video op te nemen. Daarin neemt hij inderdaad afstand van bedreigingen en intimidatie... maar onderstreept hij het belang en de noodzaak van het bekritiseren van partijen die helaas toch te veel meegaan in het narratief (op welk bizar onderwerp dan ook). Want ja, mensen moeten goed beseffen waar ze op stemmen. Als je op FVD stemt weet je dat je op een partij stemt die het héle stikstofnarratief belachelijk vindt. Wil je dat dan is FVD jouw partij. BBB niet, want Van der Plas en de haren gaan echt wel deels mee in het stikstofnarratief (en ook qua Oekraïne én vluchtelingen, trouwens).
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het begint een beetje clownesk te worden. Van der Plas slaat soms heel goede teksten uit, maar dan is ze opeens gewoon karteltrucjes aan het uithalen. Iets anders kun je niet zeggen van deze interruptie (sorry: persoonlijk feit!). Op deze manier kunnen FVD'ers werkelijk niets meer zeggen. Niet over andere partijen, niet over ministers, niet over staatssecretarissen... Ze mogen alleen nog maar stil op hun stoeltje zitten want, jongens toch!, het kan zomaar zijn dat er ergens een vage FVD-stemmer is die vanwege die boze emails gaat sturen naar mensen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten