Puinhoop! D66 laat Yesim Candan keihard vallen na kritiek: 'Zeer pijnlijke episodes'

Puinhoop! D66 laat Yesim Candan keihard vallen na kritiek: 'Zeer pijnlijke episodes'

Het is te hilarisch voor woorden, maar D66 heeft de nummer 11 van de voorlopige Tweede Kamerlijst alweer verwijderd. Ja, dat lees je goed. Yesim Candan is van de lijst gepleurd. De reden? Linkse X-gebruikers en 'journalisten' (LOL) hadden enkele opmerkingen van haar gevonden waar de Woke-gemeente niet blij mee was.

Wat is er aan de hand? Simpel. Candan was altijd behoorlijk uitgesproken. Als opiniemaker leverde ze ook kritiek op D66. Zo noemde ze Sigrid Kaag volkomen terecht ooit een "heks" (nog veel te lief, trouwens) en D66 een "elitaire partij."

Daar valt natuurlijk helemaal niets op aan te merken. In beide gevallen heeft ze honderd procent gelijk.

Want ja, D66 is een elitaire partij. D66 hangt van de bakfietsmoeders en -vaders (als we die halfmannen zo mogen noemen) aan elkaar. Alleen de rijken, de bovenonsgestelden stemmen op die partij. Dat is ook logisch, want het beleid van D66 zorgt ervoor dat de rest van Nederland financieel totaal geruïneerd wordt.

Hoe dan ook, Candan heeft dus in het verleden terecht kritiek geleverd op D66. Het gevolg? Ze trekt zich per direct terug als kandidaat-Kamerlid (en nummer elf) van die partij:

De échte reden is niet die kritiek, als zodanig, maar het feit dat het radicaal-linkse NRC Handelsblad bezig was met een keiharde aanval op Candan. Het grote doel? Haar kapot maken. Want ze was niet blij met Kaag. En dus verdiende ze dit lot, aldus de extreemlinkse NRC:

Overigens is het leukste hieraan dat Candan Kaag nooit letterlijk een "heks" noemde, wat de beschuldiging dus wel is. Hier, lees de column in kwestie maar. Het ging haar er juist om dat "heks" als belediging nogal tekort schoot, aangezien zij zélf vaak heks wordt genoemd, en zij dat eigenlijk helemaal geen belediging vindt.

Maar ja, dat boeit niet. Het NRC heeft besloten dat Candan fout is - en dat ze dus kapotgemaakt moet worden. Het gevolg is dus dat ze niet op de lijst komt voor D66, terwijl die partij nou juist grote behoefte heeft aan een normaal mens als zij.

Oh, en het ergste van allemaal? Hierdoor schuift die walgelijke Tjeerd de Groot weer een plekje op. Die komt nu op plek 11... en komt dus steeds dichter in de buurt van een verkiesbare plek. Brr!

Lees meer over:
D66 Tjeerd de Groot Yesim Candan

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer