20220222 Kamerleden Fleur Agema 3

PVV-politica Fleur Agema legt de vinger op de zere plek: extra opvang voor asielzoekers terwijl Nederlandse ouderen in de kou staan

Politiekfeb 24 2023, 18:00
De zorg in Nederland staat onder grote druk. Het ziekenhuispersoneel is zwaar ontevreden en hebben eerder deze maand al stakingen aangekondigd. (Tot groot ongenoegen bij de voorzitter van de Nederlandse Verenging van Ziekenhuizen, Ad Melkert.) De grote druk op de zorg is volgens Fleur Agema (PVV) mede te danken aan de grote groep asielzoekers die ons land binnenkomen. Agema legt in de uitzending van Ongehoord Nieuws de vinger op de zere plek.
Volgens Agema zorgt de grote stroom aan asielzoekers voor een enorm probleem in de zorg. “Er zijn vorig jaar bijna een kwart miljoen mensen bij gekomen, die vragen ook allemaal zorg.” Aldus Agema in de uitzending van Ongehoord Nieuws eerder vandaag. Daarnaast sloopt Agema ook het argument van Mark Rutte dat het kabinet elk jaar meer geld uit zou geven aan de zorg. “Je hebt ook weer bijna een kwart miljoen mensen toegelaten. Ja, dan wordt het vanzelf meer”
Ook snijdt Agema het probleem aan van de 21.000 mensen die op de wachtlijst staan voor een plek in een verpleeghuis. Deze kabinetsperiode zijn er volgens Agema 25.000 extra verpleeghuisplekken nodig maar de Minister voor Langdurige Zorg en Sport Connie Helder heeft al aangegeven ze niet te gaan bouwen.
Een grote schande dat de mensen die ons land hebben opgebouwd nu met alle gevolgen van dien niet de zorg krijgen die ze nodig hebben. Het is totaal gestoord dat er geen fatsoenlijke plekken voor onze ouderen gerealiseerd kunnen worden. Wanneer er opvang plaatsen voor asielzoekers nodig zijn is dat geen enkel probleem. Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Eric van der Burg heeft het binnen no time geregeld dat er 19.000 extra plekken vrij komen voor asielzoekers. “Dat kan wel, maar voor onze mensen, voor onze aller oudste niet!”
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten