wilders 27 jan

PVV stemt tegen nieuwe wet van minister Rob Jetten (D66), "als dat niet wordt geregeld zal de PVV TEGEN stemmen!"

Politiekjan 18 2023, 13:30
De PVV en SGP zijn nodig om een meerderheid te krijgen voor de nieuwe wet van energieminister Rob Jetten. Met de nieuwe wet wil Jetten de Salderingsregeling afbouwen en in 2031 helemaal afschaffen. Geert Wilders laat via Twitter weten niet voor de wet te stemmen.
Met deze salderingsregeling kunnen mensen die elektriciteit opwekken met zonnepanelen alle energie wat niet gebruikt wordt aftrekken van hun eigen verbruik. Deze elektriciteit komt terug op het stroomnet en wordt dus opgewekt zonder dat mensen er zelf gebruik van maken. Omdat zonnepanelen de laatste jaren drastisch goedkoper zijn geworden wil het kabinet deze regeling langzaam gaan afbouwen en uiteindelijk in 2031 er compleet mee stoppen. Hier is een wetswijziging voor nodig en daarmee is steun van de PVV en SGP nodig voor een meerderheid.

De PVV stemt dus tegen de wet van Jetten om de salderingsregeling voor kleinverbruikers af te bouwen. Voor nieuwe gevallen willen we de subsidie meteen afbouwen maar voor bestaande gevallen - mensen die hebben geïnvesteerd - moet die blijven bestaan!

Alexander Kops 🇳🇱 PVV
Alexander Kops 🇳🇱 PVV
@KopsPVV

De #PVV is voor het afbouwen van de #salderingsregeling/subsidie voor NIEUWE gevallen. Maar voor wie nu al #zonnepanelen heeft, moet de regeling blijven. Als dat niet wordt geregeld, zal de PVV TEGEN de wet stemmen.

960
Reply
Volgens PVV-Kamerlid Alexander Kops is de PVV “Nooit voorstander geweest van het financieel stimuleren van zonnepanelen.” Via Twitter laat Kops weten dat de PVV de wet niet gaat steunen als de regeling ook gaat gelden voor mensen die nu al zonnepanelen op hun dak hebben liggen.
De SGP heeft nog geen beslissing gemaakt. De Partij heeft vragen gesteld aan minister Jetten en wacht nog op de antwoorden. De SGP kan samen met de PVV zorgen voor een meerderheid maar nu duidelijk is geworden dat de PVV waarschijnlijk niet voor de wet zal stemmen is het maar de vraag of de wet het gaat halen. Wanneer de minister niet specifiek kan aangeven dat de regeling nog blijft doorlopen voor mensen die nu zonnepanelen op hun dak hebben liggen is de kans klein dat de wet er doorheen gaat komen.
Op dit soort momenten is het des te meer duidelijk dat ondanks dat een partij als de PVV structureel wordt uitgesloten van kabinetsdeelname zij met een groot aantal zetels in zowel de 2e als de 1e kamer toch wel degelijk een groot verschil kunnen maken. De aankomende verkiezingen zijn dan ook reden genoeg om naar de stembus te gaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten