frits bosch column

-Frits Bosch- Ondersteuning armeren of climatechange, that’s the question

Opiniejan 18 2023, 13:00
Onze minister van financiën Sigrid Kaag windt zich op over complottheorieën op rechts. Waar heeft ze het over. Zij is onze minister van financiën en is ingehuurd om onze staatsfinanciën te behartigen en niets anders. De minister van financiën is verantwoordelijk voor de Rijksbegroting, Thesaurie, reilen en zeilen op financiële markten, financieel toezicht, staatsdeelnemingen en Europees en internationaal monetair beleid. Me dunkt dat dit een voldoende takenpakket is om je tanden in te zetten.
Ik heb op dat terrein van haar weinig vernomen. Dat is geen wonder want ze is opgeleid in de Arabische talen en filologie en heeft iets op spionagegebied gedaan in Groot-Brittannië. Ze zit graag in ontwikkelingslanden en bij internationale gremia, zoals VN en WEF. Dat vindt ze heerlijk praten op een goed niveau, op weg naar nieuw leiderschap. “Wie zijn die mensen”. Ze heeft een hekel aan klootjesvolk. Wat een schande dat zij op die plek zit. Sigrid Kaag zit daar omdat ze denkt als minister van financiën een opstap te kunnen maken naar het premierschap. Is er dan niets aan de hand met de Nederlandse financiën dat zij zich met andere zaken kan bezighouden zoals WEF? Welnee, de Nederlandse financiën dreigen buiten hun oevers te treden, terwijl deze dame zich richt op complottheorieën.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden
Wat is nu aan de orde? Dit voorjaar moet een bedrag tussen 6 en 9 miljard euro gevonden worden door de stijgende rentelasten. Tot midden vorig jaar werd gerekend met een kapitaalmarkt rente van circa 0%. Nu royaal is de rente op 10 jaars staatsleningen eind 2022 2,8%. Op 15 maart krijgen we Provinciale Staten verkiezingen die verder gaan dan de provinciën. Dat zal duidelijk moeten zijn waar de dekking van voornoemd bedrag vandaan komt, terwijl er een einde zal komen aan het generiek ondersteunen van de Nederlandse bevolking met een lagere energierekening met 380 euro. Tax the rich? Of gaat het lagere overheidsuitgaven betekenen, met minder voor climatechange?
Kaag staat voor een belangrijke beslissing. Prioriteiten moeten gemaakt worden. Waar gaat ze voor: kiest ze voor gerichte ondersteuning van de armeren van de bevolking of voor climatechange? Wat denkt u?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten