vlcsnap 2020 11 12 16h48m24s765

Geert Wilders is woest: 'Linkse elite wil PVV verbieden!'

Politieksep 09 2021, 12:40
Geert Wilders is woedend. En dat is dit keer niet zo gek ook. Want linkse academici pleiten ervoor om zijn partij, de PVV, te verbieden. Nee, dat is geen grap. Ze menen het serieus. Wat nou vrijheid van meningsuiting, vrijheid van vereniging, en 'democratie'? De PVV heeft een ideologie deze mensen niet aanstaat en dus moet de partij eraan geloven.
Emeritus hoogleraar recht Ulli d’Oliveira meent in linkse krant het Parool dat er gegronde redenen zijn om de PVV te verbieden. Het is natuurlijk een gotspe dat een voormalige verzetskrant zoiets publiceert, maar zo diep zijn ze daar dus gevallen. Oproepen op de democratie te ondermijnen, de rechtsstaat af te schaffen, en een democratisch gekozen partij VERBOTEN te verklaren is daar nu volkomen acceptabel.

3 redenen

Volgens deze hooggeëerde academicus (zucht) kan de PVV verboden worden omdat "het doen en laten van Wilders en zijn PVV in strijd is met de openbare orde."
En trouwens, gaat hij verder, "[d]e interne organisatie van de partij als stichting is op zichzelf al ondemocratisch. Ook onder die bepaling kan het OM de rechtbank dus met een redelijke kans van slagen verzoeken om de eenmanspartij van Wilders te ontbinden."
En dan is er nog een derde argument in zijn ogen, te weten dat Wilders veroordeeld is "wegens strijd met de grondbeginselen van de democratische rechtsstaat."

Reactie Geert Wilders op oproep PVV te verbieden

Het zal niemand verbazen dat Wilders hier zelf buitengewoon fel op gereageerd heeft. Neem het hem eens kwalijk. Het is immers duidelijk dat dit soort linkse figuren het letterlijk onmogelijk willen maken voor hem om nog langer politicus te zijn, en dus meer dan 1 miljoen Nederlanders te vertegenwoordigen in het parlement.
"Linkse elite wil PVV verbieden," vat hij de positie van de hoogleraar juist samen. "Puur totalitair gedrag. Zoals ook communisten, islamisten en fascisten het tegengeluid altijd willen smoren en verbieden."
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1435902295661846533
Dat is natuurlijk "schandalig," schrijft Wilders, maar het is bovendien ook nog eens "ineffectief... de PVV zal alleen maar sterker worden. Veel sterker!"
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het goede nieuws voor Wilders? De kans dat zijn PVV verboden wordt is natuurlijk minimaal. De andere partijen willen het niet riskeren dat 1 miljoen kiezers in opstand komen. Niet zo gek, want dat kúnnen ze zich niet permitteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten