beertema 1

PVV'er Harm Beertema fileert Volt-menneke Laurens Dassen: 'Eerst ouders kapotmaken, dan hun kinderen nep-redden'

Politieksep 23 2022, 13:45
Laurens Dassen van Volt schept op dat hij, in samenwerking met D66'er Jan Paternotte, er voor heeft gezorgd dat er honderd miljoen euro komt voor schoollunchen. Zodat "kinderen niet met honger in de klas hoeven zitten." PVV-Kamerlid Harm Beertema reageert daar furieus op. Want, stelt hij, de ouders van diezelfde kinderen kunnen die lunch niet meer zelf betalen door het wanbeleid van de staat.
"Honderd miljoen euro voor schoollunches, zodat kinderen niet met honger in de klas hoeven zitten. Een belangrijke eerste stap, met steun van Jan Paternotte," schrijft Laurens Dassen (VOLT) op Twitter. "Volt zet door, want uiteindelijk willen we dat alle kinderen met een volle maag naar school kunnen."
Hartstikke leuk. Alleen is er één klein probleem. Zoals PVV'er Harm Beertema uitlegt: de ouders van deze kinderen zijn eerst de afgrond ingeholpen. En dan vervolgens spelen Paternotte en Dassen de rol van 'redders' van hun kinderen?
"Deugpronken in optima forma," aldus Beertema, "een traantje laten om je eigen voortreffelijkheid."
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Zo is het precies. Deze mensen "deugen" heel erg. Ze zijn geweldig "barmhartig." Waarom? Nou, omdat ze de kinderen 'helpen' van de gezinnen die ze zelf financieel totaal geruïneerd hebben. Echt totaal. Volledig. Compleet.
Die arme mensen zijn kapotgemaakt. Hun ouders, de kinderen zelf. En dan ga je vervolgens opscheppen dat je die kids een lunchje geeft, want jongens, wat ben je toch vrijgevig (met geld van een ander, trouwens).
Misselijkmakend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten