portraitfactorynl raisa blommestijn 25

Raisa Blommestijn FURIEUS door verkiezingsuitslag: "Wat een land!"

Politiekjun 06, 22:00
Opiniemaakster Raisa Blommestijn is bepaald niet te spreken over de Exit Polls die zojuist zijn vrijgegeven voor de NOS. Volgens die polls wordt de fractie van GroenLinks-PvdA de grootste Nederlandse groep in het Europees Parlement. "Wat een land!" schrijft Blommestijn.
Zoals wij eerder vandaag berichtten komt GroenLinks-PvdA volgens de exit poll uit op 8 Europese zetels. De PVV zit daarachter als tweede partij met zeven virtuele zetels. Ook CDA, D66 en Volt doen het redelijk, wat frappant is.
Opiniemaakster Raisa Blommestijn vindt dit totaal geschift. "Timmermans wint dus deze verkiezingen?" vraagt zij retorisch op X. "Mensen willen dus meer migranten, meer klimaatwaanzin/GreenDeal, minder boeren en vooral minder vrijheid?"
"Wat een land," concludeert ze.
Het lijkt erop dat GroenLinks-PvdA deze verkiezingen inderdaad gewonnen heeft. Dit komt volgens Maurice de Hond niet doordat die clubs opeens zoveel populairder zijn, maar doordat linkse kiezers vandaag wel zijn gaan stemmen, terwijl rechtse kiezers zijn thuis gebleven. Rechtse kiezers vinden dat hele Europese gedoe gewoon veel minder interessant.
Sterker, het interesseert ze eigenlijk helemaal niet. Die linkse kiezers worden er normaal gesproken ook niet heel warm van, maar dit keer zijn ze fanatieker omdat ze ervoor wilden zorgen dat de PVV niet de winnaar werd.
Dus ja, GroenLinks-PvdA is de grootste waarschijnlijk - hoewel er nog het één en ander gaat veranderen. Maar dit betekent niet dat Nederlandse kiezers plots van mening zijn veranderd en spijt hebben van de verkiezingsuitslag van 22 november.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten