shutterstock 1502061179

RTL Nieuws maakt zich volstrekt belachelijk met hitte-paniek: 'Drink veel water!'

Politiekjul 16 2022, 12:00
Het wordt volgende week mogelijk drie dagen lang behoorlijk warm. Over de dertig, en op één dag mogelijk 'zelfs' 35 graden of daaromtrent. Wat RTL Nieuws betreft is dat aanleiding om mensen weer eens héél erg bang te maken. Want een dag geen crisis is een dag niet geleefd.
Kijk, hier kan ik dus echt van genieten. En lachen. RTL Nieuws denkt: "Het wordt volgende week een paar dagen warm, jeetje, wat een geweldige mogelijkheid om mensen weer BANG te maken!" Want angstige mensen zijn paniekerige mensen, en paniekerige mensen zijn geobsedeerde mensen, en geobsedeerde mensen lezen je website vaker... en dat betekent meer, meer, meer geld.
"Liggen de ijsjes al in de vriezer? Staat de ventilator klaar? Is het zwembadje al opgepompt? Het wordt volgende week warm. Zeg maar gerust heet. Thermofysioloog Hein Daanen vertelt hoe we ons het beste op de hitte kunnen voorbereiden," staat onder meer in het artikel
De tips zijn onder meer: een ventilator gebruiken, 's ochtends en 's avonds de deuren en ramen wijd openzetten. Daarnaast moet je drinken. Ja, echt waar. Het liefst water, ook nog. "Daardoor blijf je zweten en koelt je lichaam af," aldus de gevraagde expert.
Dit is hilarisch om meerdere redenen: het is letterlijk een paar dagen warm volgende week. Nederland wordt niet ineens een Sahara. Je hebt het over drie daagjes! Allemachtig zeg.
Daar komt nog eens bij dat werkelijk elk mens begrijpt dat je deze tactieken moeten gebruiken om het goed te houden qua binnentemperatuur. Ventileren. Ramen en deuren openzetten. En, oh ja, drinken. Water drinken. In de hitte. Alleen een gestoorde malloot begrijpt dat niet. Nou werken dat soort malloten ongetwijfeld veelvuldig bij RTL, maar in de rest van de maatschappij zijn toch echt nauwelijks aanwezig.
En dan, tenslotte: hele horden Nederlanders gaan jaarlijks naar het buitenland tijdens de zomervakantie om daar te 'genieten van het warme weer.' En ja, dan hebben we het echt ook over temperaturen van tussen de, zeg, 30 en 38 graden ofzo. Die mensen gaan lekker naar het strand op vakantie of naar het zwembad. En maar liggen bakken in de zon. Lekker. Een weekje, misschien twee. Heerlijk.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Nederlanders weten echt wel hoe ze van de zon moeten genieten in warm, ja, zelfs in heet weer. Dat doen ze namelijk ieder jaar. Misschien niet in Nederland zelf, maar wel daarbuiten.
De vraag is nu, zijn ze bij RTL Nieuws zo losgezongen van de werkelijkheid dat ze bovenstaande niet begrijpen en werkelijk denken dat ze voor paniek kunnen zorgen, of hebben ze zelf ook wel door hoe idioot ze bezig zijn?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten