Russische oud-president Medvedev waarschuwt: 'We staan aan de vooravond van een nieuwe Wereldoorlog'

Benjamin Huizen

Benjamin Huizen

Russische oud-president Medvedev waarschuwt: 'We staan aan de vooravond van een nieuwe Wereldoorlog'

Voormalig Russisch president én premier Dmitry Medvedev heeft weer eens een schokkende uitspraak gedaan over de Oekraïneoorlog. Volgens Medvedev staan we namelijk aan de vooravond van een Derde Wereldoorlog... wat inhoudt dat het ook waarschijnlijker wordt dat het een nucleaire oorlog wordt.

Volgens Medvedev is die dreigende Oekraïense nucleaire oorlog een groter gevaar dan de 'klimaatcrisis.' Maar, zegt hij, het is niet te laat om daar iets aan te doen. Hij vindt dat Amerika en Europa een stap terug kunnen doen, op kunnen houden met het steunen van de Oekraïne, en met Rusland aan de onderhandelingstafel kunnen gaan zitten.

Gebeurt dat niet, zegt Medvedev, dan kan de situatie uiteindelijk uit de hand lopen en uitdraaien op een nieuwe Wereldoorlog én de eerste nucleaire oorlog in de geschiedenis. De atoombom-aanvallen van Amerika op Japan noem ik maar even geen nucleaire oorlog omdat in dat conflict maar één kant nucleaire wapens had.

Medvedev staat erom bekend dat hij met grote regelmaat harde uitspraken doet over de oorlog in Oekraïne én de relatie tussen dat land en het Westen. In februari waarschuwde hij al over een mogelijke kernoorlog, en afgelopen weekeinde had hij het erover dat er een einde gemaakt kan worden aan de befaamde graandeal als het Westen Rusland bestraft met nieuwe sancties.

Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.

Medvedev is niet de enige Russische prominent - hij zit nu in de Veiligheidsraad van Rusland - die harde uitspraken heeft gedaan. De minister van Buitenlandse Zaken van dat land, Lavrov, heeft ook uitgehaald naar het Westen door te zeggen dat het wantrouwen vanuit Amerika en Europa naar Rusland toe nu érger is dan tijdens de Koude Oorlog. "De situatie vandaag is mogelijk nog gevaarlijker dan tijdens de Koude Oorlog," aldus Lavrov.

Doe jezelf én ons een plezier en Like onze nieuwe Facebook-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties