screen shot 2023 04 25 at 144338

Peiling! BBB nu ook [eindelijk] de grootste bij EenVandaag: 26 voor VVD, 30 voor BBB

Politiekapr 25 2023, 15:30
De meest VVD-vriendelijke peiling van Nederland heeft ein-de-lijk een nieuwe virtueel grootste partij van het land. Jawel, dat lees je goed. Volgens EenVandaag is namelijk niet de VVD, maar BBB nu de grootste partij van het land. Met maar liefst 30 virtuele zetels.
De VVD had bij de verkiezingen van 2021 34 zetels. Daar blijven er volgens EenVandaag nog steeds 26 van over. Dat is nog altijd veel te veel voor die partij, natuurlijk, maar het is wel degelijk een significant verschil.
BBB is gestegen naar 30. Bij de verkiezingen van 2021 was dat één zetel. Dat is dus een winst van 29 nieuwe zetels. Als Caroline van der Plas en de haren hier in slagen is dat natuurlijk een historisch resultaat.
De grote verliezer is bij EenVandaag D66. Die partij stort in elkaar van 24 zetels naar 10. Ook het CDA gaat er fors op achteruit: van 15 zetels naar 6. Dat is dus een verschil van 9 zetels. Enorm, maar in vergelijking met D66 (-14) is het nog best te doen.
Opvallend is dat de PVV óók flink inlevert. De partij van Geert Wilders verliest erg veel kiezers aan BBB. Dat zijn dus vaak mensen die klaar zijn met Mark Rutte en de rest van het partijkartel, maar die eigenlijk vooral willen stemmen op een partij waarvan ze denken dat die wel de macht kan grijpen.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Tenslotte is opvallend dat JA21 bij EenVandaag nu eigenlijk net zo groot is als de ChristenUnie en FVD. Dit terwijl JA21'ers ervan overtuigd waren dat ze héél groot zouden kunnen worden als ze met FVD braken en die partij lekker zwart zouden maken in de media. Dat heeft dus totaal niet gewerkt. Potentiële JA21-kiezers zijn massaal overgevlogen naar BBB.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten