Rutger van den Noort waarschuwt voor dreigende mislukking fusie PvdA-GroenLinks

Rutger van den Noort waarschuwt voor dreigende mislukking fusie PvdA-GroenLinks

Politiekfeb 05, 12:00
Het nieuws dat de prominente conservatieve opiniemaker Rutger van den Noort zegt dat de poging van de PvdA om zichzelf opnieuw uit te vinden door een fusie met GroenLinks gedoemd is te mislukken, kan online op flink wat bijval rekenen. Van den Noort betoogt in zijn Twitter-post dat de linkse wolk nog niet doorheeft dat GroenLinks de PvdA overneemt en daarmee alle redelijkheid en arbeidersgehalte verdwijnt.
Van den Noort heeft gelijk met zijn beoordeling. GroenLinks is een elitaire partij die gesteund wordt door de hoogopgeleiden met een hoog inkomen. Dat betekent dat de PvdA alleen bestaansrecht heeft als partij van de arbeidersklasse. Fuseren met GroenLinks zou betekenen dat de Partij van de Arbeid volledig opgaat in GroenLinks en haar wortels als partij van de arbeidersklasse verliest.
Het is hoogst onwaarschijnlijk dat de Partij van de Arbeid bij zo'n fusie haar kernwaarden en idealen zou kunnen handhaven. Groen Links zou onvermijdelijk de controle overnemen en hun eigen agenda doordrukken. Dit zou ertoe leiden dat de Arbeiderspartij een marionet van GroenLinks zou worden, wat uiteindelijk tot haar ondergang zou leiden.
Voor de PvdA is er maar één slimme strategie: De Partij van de Arbeid moet trouw blijven aan haar wortels en zich niet laten meeslepen door de allure van een fusie met GroenLinks. Een fusie zou alleen maar dienen om zich nog verder te vervreemden van de arbeidersklasse verder te ontwapenen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Natuurlijk is er wel een probleem voor de PvdA-leiding: de partij heeft die achterban al tot grote hoogte van zich vervreemd. Arbeiders voelen zich vaak beter thuis bij - met name - de PVV en de SP, en ook bij partijen als FVD en BBB. De PvdA is al langer heel veel... maar niet de partij van, voor en door de arbeidersklasse.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten