screenshot 2023 03 09 at 204705

Rutte's plotselinge eureka-moment: 'Het platteland verdient écht meer geld!'

Politiekmrt 28 2023, 12:00
Na talloze jaren in de politiek heeft premier Rutte op miraculeuze wijze een revolutionair inzicht gekregen: het Nederlandse platteland heeft meer geld nodig! En dat komt totaal niet doordat de VVD een bescheiden verlies heeft geleden in de Provinciale Statenverkiezingen, terwijl BBB - die plattelandsliefhebbers - een enorme overwinning behaalde. Wat een verbazingwekkend toeval, toch?
Tijdens een persconferentie met de Duitse bondskanselier Scholz, waar ze zogenaamd over Nederlands-Duitse samenwerking zouden praten, kwam Rutte ineens met dit baanbrekende inzicht. Wie had ooit gedacht dat ons aller premier zo'n scherp oog voor detail had?
Rutte betwijfelt openlijk de economische modellen voor de verdeling van overheidsgeld. Verbijsterend, maar blijkbaar zijn er gebieden waar op een groter landoppervlakte minder mensen wonen. Had iemand dit al eerder opgemerkt? Vast niet! En alsof dit al niet genoeg was, merkte hij ook nog op dat mensen op het platteland - hou je vast - óók gebruik willen maken van belangrijke voorzieningen. Goh, wie had dat nou verwacht?
De premier vervolgde zijn betoog door te benadrukken hoe belangrijk het is om de grote verschillen in gemeenschapsbeleving in dit kleine land onder ogen te zien. Natuurlijk, we zijn al jaren blind geweest voor deze verschillen, maar gelukkig is Rutte er nu om ons te verlichten met zijn diepzinnige gedachten.
Het kabinet zal al deze briljante inzichten bespreken tijdens een ingelast beraad op dinsdagavond. Rutte is echter zo bescheiden dat hij benadrukt dat de herverdeling van belastinggeld slechts één aspect is. Wat een nederigheid van onze premier!
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Dus laten we allemaal een staande ovatie geven voor Rutte, die nu pas, na al die jaren, ontdekt dat het platteland misschien toch wat meer aandacht verdient. En dat, geheel toevallig, op het moment dat zijn partij een smadelijke nederlaag heeft geleden en het platteland in de schijnwerpers staat. Ach, zoals het gezegde luidt: beter laat dan nooit!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten