2l4a6015 simone kersenboom fvd

Simone Kerseboom (FVD) is terug in de Tweede Kamer: 'Ik ga strijden. Geen indoctrinatie op scholen'

Politiekmaa 28 2023, 13:00
Vorig jaar augustus kondigde FVD-Tweede Kamerlid Simone Kerseboom aan dat ze er even tussenuit ging. Ze was namelijk (hoog-) zwanger en wilde natuurlijk in alle rust haar kind op de wereld zetten en die daarna, in de eerste maanden van het leven, een stabiel thuis geven. Maar nu is het tijd voor Kerseboom om een comeback te maken. Dat doet ze, zegt ze tegen De Dagelijkse Standaard, met meer passie dan ooit.
Het moederschap, zegt Kerseboom, "heeft de manier waarop ik naar de wereld kijk totaal veranderd. Waar ik juist bij de politiek betrokken ben geraakt omdat ik mij zorgen maakte over de richting die Nederland opging, voelt het nu echt als een strijd om dit land nog een beetje leuk te houden."
Met andere woorden, het is nog belangwekkender geworden om direct, meteen iets te doen... want de negatieve situatie die we allemaal willen voorkomen ligt niet ergens in de verre toekomst; we zien dat nieuwe Nederland nu al, overal om ons heen.
"Voor de toekomt van die kleine is dat echt nog meer prangend geworden voor me," gaat ze verder. "Nu leef je voor iemand anders. Je hart is bij en met je kind... en dat kind moet straks de wereld ingaan. Dan zou het mooi zijn als die wereld haar zo min mogelijk afbreekt als mens."
"Daarom wil ik mij de komende periode gaan inzetten op onderwijs," zegt Kerseboom daarop. "Dat vond ik altijd al belangrijk, maar nu krijgt het een extra lading. Now it's personal. Geen indoctrinatie en ideologie op school. Dat soort onderwerpen moeten bij de ouders blijven. Scholen moeten daar niet aankomen."
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
"Kinderen moeten hun onschuld zo lang mogelijk kunnen behouden," legt de FVD'er uit. "Ze moeten op een veilige manier naar school kunnen gaan, zonder dat de ouders vrezen wat ze nou weer te zien en te horen krijgen. En trouwens, dit is ook beter voor docenten zelf.
Als zij zich kunnen focussen op het geven van goed onderwijs - op schrijven, lezen en rekenen - heeft iedereen daar baat bij: de kinderen, de ouders, én al die juffen en meesters die nu psychologisch gedwongen worden hun leerlingen te indoctrineren met een ideologie waar kinderen helemaal niet mee kunnen omgaan."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten