ralf dekker fvd tweede kamer 282

[Video] Ralf Dekker (FVD) zegt de Tweede Kamer vaarwel: "Je denkt bij jezelf, 'is dit het nou?'"

Politiekmaa 28 2023, 9:00
Afgelopen jaar kwam Ralf Dekker in de Tweede Kamer ter vervanging van Simone Kerseboom. Kerseboom was namelijk zwanger en stond op het punt om haar kind op de wereld te zetten. Daarna wilde ze er logischerwijze een paar maanden zijn voor de baby. Maar nu is het tijd voor haar om weer aan het werk te gaan - en dus is het tijd voor Dekker om af te zwaaien.
Bij Forum Inside bespraken de mannen (Thierry Baudet, Johan Dessing én Dekker) de ervaringen die hij heeft opgedaan in het parlement. Wat hem vooral is opgevallen is dat het weliswaar heel interessant was, maar dat het hem toch ook tegenviel, in die zin dat het een eye-opener was.
"Het is het bekende voorbeeld van het vliegtuig dat de verkeerde kant opgaat," aldus Dekker over wat hij in Den Haag heeft gezien. "Je loopt naar de cockpit om die piloot [terug te fluiten], maar er zit niemand in de cockpit. Hoe werkt dat? Het gaat gewoon een kant op!"
"Je bent een speelbal van allerlei invloeden - internationale afspraken, halve afspraken, ligt het nou vast of niet... maakt allemaal niet zoveel uit, want iedereen loopt toch die kant op. Dat zie je wel voor je ogen gebeuren," ging hij verder. "Je loopt er dan feitelijk rond zo van, hier gebeurt het toch echt. Wat we mogen beslissen, dat wordt steeds minder, dan doen we hier."
Maar dat bleek eigenlijk nogal mee te vallen. Of tegen te vallen, eigenlijk. "Is dit het nou?" is de vraag die hij zichzelf meermaals stelde.
Is dat een soort ontluistering geweest? "Ja, nou, ik voelde dat al wel. Ik had toch in zekere zin een voorrecht om daar te mogen rondlopen en ik had van tevoren toch al niet de verwachting dat we hier al te grote verschillen konden maken. Maar alles helpt he? Als je in staats bent om iets in enigszins begrijpelijke taal duidelijk te maken en onze punten naar voren te brengen met een wat andere stijl dan de anderen van de fractie doen, want iedereen heeft zijn eigen stijl. Ja, misschien helpt dat wel."
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
De reactie daarop van Baudet was terecht positief. "Ik weet zeker dat je een enorme fanbase hebt opgebouwd," reageerde die. "Dat is ook heel mooi om te zien. Ook inderdaad een beetje een ander publiek, een andere stijl. We gaan je enorm missen."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten