shutterstock 2237208693

Jandino's gevaarlijke grappen: gemeente Arnhem beschermt jeugd tegen levensgevaarlijke vrijdenkers

Cultuurmrt 28 2023, 14:00
In een heroïsche poging om de fragiele geesten van onze jongeren te beschermen, heeft de gemeente Arnhem besloten om de gevaarlijke en controversiële comedian Jandino Asporaat van het lijstje gastdocenten te schrappen. Want, wie wil er nu dat kinderen in aanraking komen met vragen stellen en kritisch denken tijdens De week van het geld?
Jandino, een notoire grapjas, had het lef om in de podcast The Trueman Show vraagtekens te plaatsen bij de maanlanding en de aanslagen op 11 september 2001. Deze schokkende uitspraken waren genoeg voor de gemeente Arnhem om in te grijpen en de jeugd te behoeden voor de duistere invloed van Jandino's humor.
De comedian zou donderdag een gastles geven op een vestiging van roc Rijn IJssel in Arnhem-Zuid. Het doel van de Week van het geld is om kinderen te leren hoe ze goed kunnen omgaan met geld en schulden en geldproblemen in de toekomst te voorkomen. Het thema dit jaar, "Bedwing de bling," richt zich op de financiële verleidingen op social media.
Arnhems wethouder Mark Lauriks maakte duidelijk dat Jandino's vrijheid van meningsuiting weliswaar gerespecteerd wordt, maar dat zijn "soort uitspraken" geen goed voorbeeld geven voor de jeugd. Blijkbaar is het verband tussen humor en financieel verantwoordelijk gedrag een stuk sterker dan we ooit hadden kunnen vermoeden.
In plaats daarvan kunnen we er zeker van zijn dat de boodschap van de Week van het geld nu betrouwbaar en helder zal zijn, zonder enige vorm van satire of humor die de jonge geesten zou kunnen verwarren. Want, zoals we allemaal weten, humor en kritisch denken hebben absoluut geen plaats in het onderwijs.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Dankzij de inspanningen van de gemeente Arnhem kunnen onze kinderen nu ongestoord leren hoe ze verstandig met geld moeten omgaan, zonder enige afleiding van ongepaste humor of controversiële gedachten. Laten we hopen dat andere gemeentes dit nobele voorbeeld zullen volgen en het onderwijs vrijhouden van comedians die het aandurven om de status quo in twijfel te trekken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten