screen shot 2023 02 21 at 113649

Filmpje! Laurens Buijs legt uit: op de UVA moet je als niet-Woke denker je mond houden

Binnenlandfeb 21 2023, 10:00
Laurens Buijs was tot voor kort actief als docent aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Maar nu is hij eigenlijk op non-actief gesteld. De reden? Hij is niet Woke. Hij doceert over gender - dat is zijn expertise samen met technische filosofie - en in die hoedanigheid gelooft hij niet in 'non-binair' en al die andere genderwaanzin.
Maar wacht! Dat is tegen het zere been van de Wokers. Want Woke is heel tolerant... als je het Woke-gedachtegoed maar deelt. Denk je er anders over dan word je daarentegen vogelvrij verklaard. Zo loopt er nu een onderzoek naar Buijs en hij moet hópen dat hij daarna alsnog weer aan het werk mag (voorspelling: neen).
Buijs kwam gisteravond langs bij Forum Inside om daar uit te doeken te doen hoe het eraan toe gaat bij linkse universiteiten als de UvA. Want, zei hij, "we weten al jaren" dat studenten die rechtse meningen hebben actief benadeeld worden - en er daarom maar al te vaak voor kiezen hun mond te houden in de collegezaal én zelfs in hun academische werk.
De ook aanwezige Frederik Jansen (Kamerlid voor FVD) bevestigde dat hij "heel veel" studenten kent die inderdaad hun mening voor zich houden omdat ze wéten dat ze anders gestraft worden. Die gaan naar een universiteit (of hogeschool) om "hun diploma te halen," en voor de rest vinden ze het wel best. Als ze dat papiertje eenmaal op zak hebben dán zeggen ze pas hardop wat ze vinden - en pas dan zien hun voormalige docenten waar ze staan op politieke en culturele onderwerpen.
Natuurlijk is dit een absolute schande. Juist de academische wereld zou openminded moeten zijn. Maar zelfs al in mijn tijd was dit hoe het ging - en ja, studenten (hallo!) die wel hun mening durfden te verkondigen werden inderdaad behandeld als outcasts. De afgelopen jaren zal dat ongetwijfeld alleen maar erger geworden zijn.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Paul Cliteur zei in de uitzending dat dit zo geschift is, juist omdat universiteiten eeuwenlang leerden dat 'de waarheid' of in ieder geval een zo positief mogelijke opvatting alleen maar kan ontstaan uit the clash of opinions. Maar ja, die tijden liggen al heel ver achter ons. Universiteiten worden gedomineerd door Woke - een ideologie die net zo extreem, dictatoriaal en intolerant is als die zieke ideologie die in de jaren 30 van de vorige eeuw Duitsland in haar klauwen kreeg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten