screen shot 2023 02 21 at 123840

Knetter! D66-engnek Paul van Meenen: 'FVD en PVV willen niet samenwerken met andere partijen'

Politiekfeb 21 2023, 11:00
D66-lijsttrekker voor de Eerste Kamerverkiezingen Paul van Meenen mocht gisteravond langskomen bij WNL Haagse Lobby. En ja, dat was fascinerend. Meneer loog er namelijk op los over FVD en PVV. Volgens Van Meenen willen die partijen namelijk niet samenwerken met andere partijen. Say what?!
Enige tijd geleden stemde het partijcongres van GroenLinks voor een motie waarin geëist werd van de Tweede Kamerfractie dat ze geen interrupties zouden plegen als PVV'ers (en ik denk ook FVD'ers) aan het woord zijn, dat ze geen moties ondertekenen van PVV'ers (en ik denk ook FVD'ers), etc. Want dat zijn zogenaamd "fascisten," en "fascisten" moet je op geen enkele manier dan ook tijd en aandacht geven, aldus de GroenLinkse communisten.
Maar wat wekt de verbazing? D66-lijsttrekker voor de Eerste Kamer Paul van Meenen oreert vervolgens bij WNL Haagse Lobby dat het juist FVD en PVV zijn die niet willen samenwerken met andere partijen. Nee, dat is geen grap. Kijk maar:
"De vraag is, is het erg of is het goed dat een kabinet geen meerderheid heeft?" begon van Meenen. Zijn standpunt: het is goed. Want het betekent dat er gesproken moet worden met andere partijen. "Er is in de Nederlandse politiek niets mogelijk zonder samenwerking. En als je vier jaar lang de oppositie uitsloot - een muur door het parlement loopt - dan maak je eigenlijk de politiek kapot."
Dat klinkt goed he?
"Je moet gewoon samenwerken met alle partijen die willen samenwerken," ging hij verder. "En dat is wél het grote probleem van nu: er zijn ook partijen, die dreigen nu ook een grote rechtse bus in de Eerste Kamer neer te zetten, die parkeren de bus, en die willen helemaal niks. Die willen geen samenwerking, die willen dit land kapotmaken."
Ja, dat klopt. Namelijk: GroenLinks en D66. Die partijen eisen dat hun parlementariërs op geen enkele manier dan ook samenwerken met PVV'ers en FVD'ers, en eisen daarboven op ook nog eens dat andere partijen geen coalitie sluiten met die partijen in de provincie
Maar daar refereert deze gekke Van Meenen niet aan. Nee. Als hem gevraagd wordt om welke partijen het gaat antwoord hij: "FVD en PVV."
Wat?!
En voor de goede orde voegt hij daar aan toe: "En BVNL en BBB misschien ook wel."
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
We leven echt in totaal geschifte tijden. PVV en FVD sluiten letterlijk geen enkele partij bij voorbaat uit. Ze willen maar wat graag samenwerken met andere partijen om hun doelen te bereiken. Maar zíj́ zijn het juist die systematisch worden uitgesloten door de andere partijen. Sterker nog, die andere partijen willen de Partijverbodwet (die eraan komt) vrijwel zeker gebruiken om tenminste FVD en mogelijk ook PVV te verbieden.
D66 verandert Nederland razendsnel in de maatschappij van 1984, het bekende boek van George Orwell. Letterlijk elk woord van belang dat we hebben krijgt ineens een tegengestelde mening. Oorlog is vrede, kracht is zwakte, armoede is welvaart... en "samenwerken" is uitsluiten. Knetter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten