shutterstock 2162434271

Schandalig! Verplichte warmtepomp blijkt enorm vervuilend te zijn

Politiekfeb 21 2023, 9:00
In ons belachelijke kikkerlandje moet iedereen van het gas. Daarom mogen er geen gasketels geïnstalleerd worden in nieuwe huizen. Alles moet met warmtepompen gedaan worden. Maar nu blijkt dat warmtepompen extreem vervuilend zijn; zo vervuilend, zelfs, dat ze eigenlijk niet meer in woningen gebouwd mogen/kunnen worden.
Het blijkt dat de vervuilende aspecten van warmtepompen zo extreem zijn "dat woningbouwers eigenlijk moeten afzien van de installatie" ervan. Zetten bouwbedrijven die dingen toch in nieuwe huizen, dan gaan ze vrijwel steeds weer over de "wettelijke norm" heen. De situatie is zo extreem dat warmtepompen blijkbaar de helft van de "milieuruimte" opslokt die een individueel huis heeft: een woning mag maximaal een milieuscore van 0,8 hebben, de warmtepomp alleen al zorgt ervoor dat die score 0,4 is. Dan heb je dus nog maar 0,4 over voor de rest van de woning. 
Dit is natuurlijk een enorme crisis. Warmtepompen werden immers verplicht gemaakt omdat ze zogenaamd heel veel 'schoner' waren dan verwarmingsketels. Maar nu blijkt dat de vervuiling (LOL) zo extreem is dat ze alleen geïnstalleerd kunnen blijven worden door een noodmaatregel.
Ja, dat lees je goed. De overheid en brancheorganisaties hebben samen besloten dat ze een "tijdelijke verrekenmethode" mogen gebruiken. Dit houdt in dat ze de oude milieunormen blijven gebruiken... Maar dit strookt dus niet met de werkelijkheid. En ja, we weten allemaal dat er dan dus gewoon linkse organisaties zijn die de staat en woningbouwcorporaties gaan aanklagen waarna nieuwe projecten alsnog afgeblazen gaan worden.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Want ja, we hebben dit natuurlijk ook gezien in de stikstofcontroverse. Vadertje Staat ging akkoord met allerlei idiote klimaatdoelen, waarna bleek dat die niet haalbaar waren zonder de boeren in het verderf te storten. Vervolgens kwam de overheid met het idee om rekentrucjes toe te passen... die werden afgeschoten door de rechter, waarna de grote vernietiging van de boeren begon.
Mark my words: dit gaat gebruikt worden om nieuwe bouwprojecten tegen te houden. En dit terwijl er een groot tekort aan woningen is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten