portraitfactorynl tweede kamer 177

SCHOKKEND! Gideon van Meijeren veroordeeld tot 200 uur taakstraf of 100 dagen cel wegens opruiing

Politiekjun 11, 13:32
FVD-Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren is vandaag veroordeeld tot 200 uur werkstraf of 100 dagen cel. Hij is volgens de rechters die zich over zijn zaak bogen schuldig aan "opruiing." Het is een ongekend harde veroordeling, zeker omdat Van Meijeren keer op keer zei dat hij vreedzaam verzet wilde.
De leden van de meervoudige rechtbank zeiden vandaag in hun uitspraak dat Van Meijeren zich volgens hen inderdaad twee keer schuldig heeft gemaakt aan opruiing. Die zaak is, zeiden de rechters, in hun ogen bewezen. Van Meijeren kan dan zeggen dat hij juist vreedzaam verzet wil, maar dat boeit niet. Het gaat erom hoe anderen zijn uitspraken kúnnen interpreteren. En trouwens, hij is kritisch op de overheid. Dus.
Volgens de rechters heeft Van Meijeren "de openbare orde in gevaar gebracht."
De zaak was vanaf dag één bijzonder problematisch omdat Van Meijeren a) een lid van het parlement is en b) vervolgd wordt voor uitspraken. Hij werd niet vervolgd omdat hij iets gedaan heeft of omdat zijn supporters iets hebben gedaan. Nee, uit niets blijkt dat de uitspraken van Van Meijeren die volgens de rechtbank "opruiend" waren ook maar één persoon geïnspireerd heeft tot geweld. 
Het "opruien" en "in gevaar brengen van de openbare orde" was dus totaal theoretisch. Je hebt aanklagers en rechters die zélf vinden dat ánderen uitspraken mogelijk op zo'n manier interpreteren dat ze geweld gaan plegen... Dát is het misdrijf. Die mensen zelf hoeven die woorden niet zo te interpreteren, Van Meijeren hoeft het niet zo bedoeld te hebben... Nee, het is afdoende dat de aanklagers en de rechters vínden dat anderen ze mogelijk op zo'n manier kunnen interpreteren.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Hoewel we altijd hard lachen als een seriemoordenaar veroordeeld wordt tot 200 uur werkstraf (of 100 dagen cel) is het natuurlijk terdege een serieuze straf voor wat feitelijk een opiniedelict is. En dan ook nog eens een opiniedelict van een volksvertegenwoordiger.
Het hoeft niet gezegd te worden dat we ons hier ernstig zorgen over moeten maken. Politici moeten nooit vervolgd worden laat staan veroordeeld worden voor uitspraken die ze doen in het kader van hun werk als volksvertegenwoordiger. Dat dit nu wél gebeurt in Nederland is doodeng. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten