Mark Rutte Minister President 9O1A6967

Schokkende peiling! Code rood in Den Haag: VVD nog maar 20, gevolgd door BBB met 19 en PVV met 17

Politiekaug 28 2022, 9:45
Het is daadwerkelijk Code Rood in de Haagse politiek. Want uit de nieuwste peiling van Maurice de Hond blijkt dat de coalitiepartijen - en eigenlijk gewoon het hele partijkartel - no´g meer virtuele zetels verloren hebben. Zo staat de VVD nog maar op 20 zetels. Dat is voor die partij een enorme val van de 34 die de nepliberalen vorig jaar nog kregen.
Als er nieuwe verkiezingen komen gaat de Tweede Kamer er heel anders uitzien dan het geval nu is - wat natuurlijk de reden is dat de kartelpartijen niet van zins zijn het kabinet écht te laten vallen.
Kijk maar naar de jongste peiling van Maurice de Hond, die in Den Haag ongetwijfeld inslaat als een bom:
De VVD is er weer op achteruit gegaan en komt nu uit op 20 zetels, wat voor die partij totaal onacceptabel is. Het verschil met de nummer bedraagt... één hele zetel. Dat is niets. Het betekent natuurlijk gewoon dat de VVD na 12 lange jaren bij nieuwe verkiezingen eindelijk vervangen kan worden als grootste partij van het land.
Die tweede partij is de BoerBurgerBeweging. BBB staat op 19 virtuele zetels. Aangezien BBB positieve energie heeft en wind in de rug, en de VVD juist het omgekeerde, zou BBB vrijwel zeker het grootste worden als er vandaag verkiezingen waren. Het slechte nieuws? Er zijn vandaag geen nieuwe verkiezingen, en dat geeft de VVD tijd om alles toch weer recht te gaan breien de komende maanden en mogelijk zelfs jaren.
De nummer drie is de PVV. Jawel, de PVV zit in de lift. Geert Wilders en co. komen nu uit op 17 zetels, wat inhoudt dat zij bij nieuwe verkiezingen ook meedingen naar de titel 'nummer één.' Let op mijn woorden, dat kon weleens dé strijd gaan worden, aangenomen dat Pieter Omtzigt niet met een eigen partij komt. Doet hij dat wel, dan wordt het een strijd tussen drie of mogelijk zelfs vier personen (als we BBB meenemen en denken dat die partij niet straks ineens weer in elkaar dondert): de VVD leider (aangenomen dat dat niet weer die Rutte is), Pieter Omtzigt, Geert Wilders en Caroline van der Plas (dat zou wat zijn, dat een outsider de eerste vrouwelijke premier wordt).
Je denkt dan: BBB in de lift en de PVV ook. Dat moet ten koste gaan van partijen als FVD en BVNL, en zelfs van JA21. Nope. FVD en JA21 stijgen ook, terwijl BVNL de ene zetel van Wybren van Haga consolideert.
(Artikel gaat verder onder de oproep onze apps te downloaden)
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Al die zetels die de nieuwe rechtsere partijen stijgen komen dus bij het partijkartel vandaan. En ja, dat klopt. Ga maar na. De coalitie staat nu virtueel op... 20+12+6+6 zetels. Dat zijn er 44.
44. Voor de regeringscoalitie. Dat iets van 30 procent van het totale aantal zetels in de Kamer.
Mensen, de coalitie heeft haar mandaat totaal verloren. Deze figuren hebben eigenlijk geen enkel democratisch fundament meer om op te bouwen. Het land wil van ze af. De burgers vertrouwen deze kartelianen niet meer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten