shutterstock 337212554

Schrikbarend: Nederlanders flirten massaal met socialistische idealen volgens Ipsos-peiling

Politieksep 19 2023, 10:30
Het lijkt erop dat de Nederlandse samenleving steeds meer naar links neigt, als we de recente peiling van Ipsos, gepresenteerd door de NOS, mogen geloven. Een zorgwekkende meerderheid van de Nederlanders lijkt te pleiten voor een "eerlijkere" verdeling van welvaart, een term die vaak wordt geassocieerd met socialistische idealen. Maar wat betekent dit precies en hoe ver willen Nederlanders gaan in hun streven naar gelijkheid?

Een Vage Definitie van "Hogere Inkomens"

Volgens de peiling wil 56% van de Nederlanders dat hogere inkomens meer belasting gaan betalen. Echter, de peiling laat in het midden wat men precies verstaat onder "hogere inkomens". Betreft het hier de superrijken of de hardwerkende Nederlander die maandelijks 5000 euro verdient? Het is een cruciale vraag die onbeantwoord blijft, waardoor de resultaten van de peiling een vertekend beeld kunnen geven.

Het MKB: De Dupe van Hogere Belastingen?

Het MKB, de ruggengraat van onze economie, gaat momenteel gebukt onder een enorme belastingdruk. Een schrikbarende 60% van de respondenten pleit voor hogere belastingen voor bedrijven. Maar wordt hiermee gedoeld op de multinationals die momenteel weinig belasting betalen, of wil men het MKB nog verder uitknijpen? Het is een onderscheid dat de NOS en Ipsos schromelijk negeren in hun presentatie van de peilingresultaten.

Een Socialistische Wind Waait Over Nederland

De uitkomsten van de peiling kunnen niet anders dan als een alarmbel worden gezien voor degenen die waarde hechten aan een vrije markteconomie en individuele financiële verantwoordelijkheid. Het lijkt erop dat een significant deel van de Nederlandse bevolking flirt met socialistische idealen, een richting die, historisch gezien, vaak heeft geleid tot economische stagnatie en verlies van individuele vrijheden.

Een Pleidooi voor Educatie

Het is hoog tijd dat we het Nederlandse volk educatie bieden over de gevaren van het socialisme en de waarde van een vrije markteconomie. Het is niet alleen een kwestie van verkiezingen winnen; het is een kwestie van het opleiden van ons volk om de valkuilen van socialistische retoriek te vermijden.
(Bij DDS staan we pal voor onze vrijheid en dus ook voor LAGE BELASTINGEN. De superrijken moeten aangesproken worden op hun walgelijke corporatisme met de politiek. Maar de rest van Nederland moet met rust worden gelaten. Omdat wij onze mening zijn toegedaan worden we KEIHARD gestraft door het socialistische partijkartel... en dit betekent dat we JOUW STEUN nodig hebben. Help ons! Stel ons in staat om voor LAGERE BELASTINGEN VOOR JOU te strijden en doneer aan DDS via BackMe.

Conclusie

Terwijl de nieuwe elites zich samen met de politiek verrijken, moeten we waakzaam blijven om te voorkomen dat de gewone, hardwerkende Nederlander nog meer wordt uitgeknepen. Het streven naar kleinere welvaartsverschillen hoeft niet per se te betekenen dat we hogere belastingen moeten heffen voor bedrijven en de rijken. Het kan ook betekenen dat we de belastingdruk voor lagere inkomens verminderen, een benadering die helaas onderbelicht blijft in de Ipsos-peiling.
Het is duidelijk: we moeten niet alleen strijden in de politieke arena, maar ook in de educatieve arena om de Nederlandse samenleving te behoeden voor de gevaren van een socialistische toekomst. Het is tijd om op te staan en de ware betekenis van "eerlijke" welvaartsverdeling te verdedigen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten