Screen Shot 2022 09 21 at 125146

Sigrid Kaag wil de democratie omleggen: 'Ze wil complotdenkers het zwijgen opleggen'

Politiekjan 15 2023, 19:00
D66-leider en minister van Financiën Sigrid Kaag wil mensen en organisaties die zij beschouwt als 'complotdenkers' of 'rechtsextremisten' het zwijgen opleggen. Want, tja, die mensen zijn vaak kritisch over haar. En daar is mevrouw niet van gediend.
"Het lijkt soms alsof het ons overkomt. Maar het is aan ons het niet langer toe te staan," zegt Kaag over mensen die op een andere manier kijken naar het nieuws van de dag als dat zij wenselijk acht. "Sta op. Spreek tegen," zegt ze vervolgens. Dat laatste is een verwijzing naar een uitspraak van Barack Obama; een uitspraak die erin resulteerde dat er een jaar of tien, veertien geleden daadwerkelijk geweld gebruikt werd tegen conservatieven die in durfden te gaan tegen het gedachtegoed van Obama en zijn Democraten.
Het democratische systeem is, zegt Kaag vervolgens heel hypocriet, "de beste en enige duurzame manier om onze verschillen vreedzaam te overbruggen." Maar met "democratie" bedoelt ze natuurlijk niet een maatschappij waarin er groepen en individuen zijn die ingaan tegen de fundamenten van de gewenste visie. Je mag het met elkaar oneens zijn op details. Maar je moet wel de algemene uitgangspunten onderschrijven.
Doe je dat niet, dan heb je wat Kaag betreft een recht om mee te doen in onze 'democratie.' Dan moet je je mond houden. En zeg je wel wat, dan moet je vervolgd worden en moeten je websites dan wel partijen verboden worden.
Om welke denkbeelden het dan gaat, vraag je? Nou, bijvoorbeeld als je denkt dat "een geheime groep mensen stiekem alle belangrijke beslissingen in de wereldpolitiek neemt." Denk je dat, dan moet je kapotgemaakt worden. En als je denkt dat de 'coronapandemie' een "heimelijke actie" is van de boven-ons-gestelden om hun eigen macht te vergroten, dan moet je ook buiten de maatschappij geplaatst worden.
"Als er over feiten en procedures geen overeenstemming meer is, sociale media het debat vergiftigen en politici hun achterbannen met leugens of alternatieve feiten ophitsen, kan het iedere democratie overkomen," vindt Kaag. Vervolgens noemt ze letterlijk - bij naam en toenaam - FVD als een partij die volgens haar 'de democratie ondermijnt.' En die dus verboden moet worden.
Let wel, dit is een minister die zegt dat een partij verboden moet worden; een minister wiens kabinet met een wet komt die partijverboden makkelijker maakt.
Natuurlijk wil ze ook dat er online het één en ander gebeurt. Websites en sociale media die in haar ogen dit soort informatie aanmoedigen wil ze óók aanpakken. Verbieden. Kapotmaken. Vernietigen. 
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Dit mens is doodeng. Ze is een gevaar voor de democratie, en een enorme bedreiging voor de meningsvrijheid. Dit mens - dat misschien wel de machtigste Nederlander van het moment is - gaat ´echt alles en ieder straffen en verbieden die het oneens is met haar. Oké, je mag op details een andere mening hebben. Maar ga je écht in tegen het door haar gepushte narratief, dan wil ze je censureren tot niemand je nog kent, tot je geen enkele vorm van inkomen hebt, en je op geen enkele manier dan ook vertegenwoordig bent in onze 'volksvertegenwoordiging' (parlement). 
Met alle respect (of eigenlijk niet), maar als er iemand is die een serieus gevaar vormt voor de democratie, dan is het Sigrid Kaag. En ja, als er één partij verboden moet worden, dan is het dus de fascistische partij van Kaag: D66. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten