Screen Shot 2022 09 21 at 122112

Peiling Maurice de Hond: FVD-kiezers stemmen FVD vanwege de INHOUD, D66'ers willen boeren kapotmaken

Politiekjan 15 2023, 9:45
Maurice de Hond heeft een nieuwe peiling uitgevoerd. De resultaten daarvan zijn natuurlijk negatief voor de regeringscoalitie. Da's goed. Maar wat de peiling echt interessant maakt deze week is dat er gekeken is naar de redenen waarom mensen op bepaalde partijen stemmen. Als je dat leest is het gewoon doodeng. Want D66-kiezers willen boeren écht kapotmaken.
Wij van rechts zijn helemaal klaar met D66. Die partij is geschift. Ze willen boeren kapotmaken, zijn extreem Woke, willen BLM-gekte, eisen meer Europa én meer massa-immigratie... En ga zo maar door. En ze zijn daar nog behoorlijk eerlijk over ook. Kijk hun partijprogramma('s) er maar op na.
Maar uit de peiling van De Hond blijkt dat mensen die nog steeds D66 stemmen dat helemaal prima vinden. Ja, echt. Ze stemmen nadrukkelijk op D66 omdat die partij zo fascistisch is wat stikstof betreft. Ze staan achter D66 vanwege het geschifte partijprogramma van Sigrid Kaag en de haren.
Het goede nieuws is dat uit de peiling ook blijkt dat D66 bijna geen achterban meer over heeft. Want waar D66 bij de verkiezingen van 2021 nog 24 zetels binnensleepte zouden dat er nog maar 12 zijn als er nú verkiezingen waren. Met andere woorden, ze zijn weliswaar gestoord, maar er zijn gelukkig niet heel veel D66'ers in het land (hoewel nog altijd veel te veel).
Vervolgens is het natuurlijk interessant om te zien waarom mensen op andere partijen stemmen. Bij FVD valt het dan op dat ze vooral op die partij stemmen vanwege de inhoud en vanwege de houding van FVD in de Tweede Kamer. Denk aan corona, stikstof, economische onderwerpen, immigratie. Al die onderwerpen spelen voor FVD-kiezers een bijzonder belangrijke rol in hun stemgedrag:
Als je dan naar BBB (BoerBurgerBeweging) kijkt zie je dat de steun voor Caroline van der Plas minder (bijzonder weinig) te maken heeft met de inhoud. Het gaat eigenlijk vooral om dat ze haar zo leuk en aansprekend vinden.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Voor Van der Plas klinkt dit even leuk, maar op termijn kan dit voor serieuze problemen zorgen. Ze wordt momenteel immers gepromoot - of in ieder geval geaccepteerd - door de media. Ze mag meespelen, ze wordt met alle egards behandeld. Soms wordt ze bekritiseerd, ja, maar dat staat in schril contrast met de behandeling die FVD'ers en PVV'ers krijgen.
Op het moment dat dat verandert is ze heel kwetsbaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten