6 hardnekkige geruchten over de nieuwe Samsung S23-serie

6 hardnekkige geruchten over de nieuwe Samsung S23-serie

Economiejan 15, 7:00
Begin februari is het moment weer daar dat Samsung haar nieuwste serie Galaxy S-smartphones aan de wereld gaat presenteren. Later die maand zouden de toestellen dan in de winkels moeten liggen. De Samsung S23 serie zal bestaan uit het standaardmodel (de Samsung Galaxy S23 dus), de S23+ en de S23 Ultra. Dat is dus niet anders dan bij de vorige serie. Wat denken we al te weten dat wél anders gaat zijn? We bespreken zes hardnekkige geruchten over de nieuwe Samsung S23-serie.
Snellere, zuinigere processor
Samsung hield tot nu toe behoorlijk vast aan haar zelfgemaakte processoren, maar lijkt nu te accepteren dat men zelf niet de absolute top kan bieden. Daarom zijn de nieuwe toestellen in de S23-serie waarschijnlijk voorzien van de Snapdragon 8 Gen 2, wat de snelste processor voor Android is tot nu toe. Een andere belangrijke bijkomstigheid is dat deze ook nog eens zuiniger is dan de chips van Samsung zelf. De nieuwe processor krijgt ook een betere koeling, waardoor de smartphones minder snel warm worden.
Geavanceerde nachtcamera
Nachtfotografie is over het algemeen geen feest met smartphonecamera’s. Daarom zet Samsung er ditmaal met de S23 Ultra extra op in. Het toestel krijgt sterk verbeterde mogelijkheden voor nachtfotografie, waarbij je je echt een soort nachtkijker mag voorstellen waarmee je dus ook in het donker nog foto’s kunt nemen.
Meer interne opslagcapaciteit bij instapmodellen
Bij de S22-serie hadden de instapmodellen van alle drie de stoelen 128GB interne opslagcapaciteit, hoewel voor een meerprijs meer mogelijk was. Dat laatste is bij de nieuwe serie ook het geval, alleen wordt de interne opslagcapaciteit bij de instapmodellen alvast verdubbeld tot 256GB. Misschien is investeren in meer opslagcapaciteit dus helemaal niet meer nodig dan, hoewel de S23 Ultra zelfs met 1TB verkrijgbaar wordt.
10x optische zoom
Smartphonecamera’s schiet vaak tekort ten opzichte van klassieke camera’s in de zin dat je er slecht mee kunt inzoomen zonder dat er noemenswaardige kwaliteitsverlies optreedt op de beelden. Bij de nieuwe Samsung Galaxy S23 Ultra lijkt dat probleem aanzienlijk minder aan de orde te gaan zijn, om Samsung hem gaat voorzien van een telelens voor maar liefst 10x optische zoom.
Ruimere accucapacteit
De nieuwe toestellen krijgen niet alleen een zuinigere processor. Twee van de drie smartphones krijgen ten opzichte van hun voorganger volgens de geruchten ook nog een grotere batterijcapaciteit. Dat geldt voor het standaardmodel, die een batterij van 4500 mAh zou krijgen en de S23+, die naar verluid een batterij van 4700 mAh krijgt. De S23 Ultra moet het doen met een accu met dezelfde capaciteit als bij zijn voorganger: 5000 mAh.
45W snelladen
Het liefst wil je natuurlijk dat de eerdergenoemde accu snel weer volgeladen is als hij leeg begint te raken. De S23+ en S23 Ultra kunnen snelladen met maar liefst 45W, waarmee ze waarschijnlijk binnen het uur al weer helemaal opgeladen kunnen zijn. Het standaardmodel van de S23 moet het met ‘slechts’ 25W doen. Om te kunnen snelladen moet je echter wel bij alle toestellen zelf nog een passende oplader aanschaffen.
Mooie vooruitzichten dus voor de nieuwe Samsung S23-serie. In februari gaan we zien wat de nieuwe serie nog meer gaat onderscheiden van zijn voorganger én van de toestellen van de concurrentie. Wel kunnen we ervan uitgaan dat het weer absolute toptoestellen gaan worden. Het zijn immers de vlaggenschepen van een gerenommeerde producent.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten