pieter omtzigt 9o1a6893

Peiling Maurice de Hond: Lijst Omtzigt staat op 30 zetels, vernietigt álle andere partijen TOTAAL

Politiekdec 18 2022, 9:45
Als er nu verkiezingen gehouden worden en als Pieter Omtzigt daar aan mee zou doen met zijn eigen partij, dan zou hij enorm huishouden in de Nederlandse politiek. Zijn partij staat nu voor het eerst namelijk op 30 virtuele zetels in de peiling van Maurice de Hond. Dat zijn er 11 (!) meer dan de virtuele nummer twee, de VVD. De PVV zou dan de derde partij van het land zijn met 16 zetels. En het CDA wordt bijna helemaal weggevaagd. De 'christendemocraten' hebben nog maar drie virtuele zetels over.
Er was onlangs wat onrust in de Tweede Kamer en daarbuiten omdat Pieter Omtzigt duidelijk aangaf dat hij momenteel aan zijn limiet zit. Zijn stem trilde er zelfs van. Het was heel veel mensen duidelijk: het partijkartel is bewust bezig hem wéér een burnout in te jagen. Ze willen hem kapotmaken en helemaal wegjagen uit de politiek.
De reden daarvoor is heel helder als je de nieuwe peiling van Maurice de Hond ziet. Daaruit blijkt namelijk dat Lijst Omtzigt veruit de grootste partij wordt bij nieuwe verkiezingen. Hij staat op maar liefst 30 zetels. De nummer twee is de VVD, en die partij moet genoegen nemen met 13. De PVV is de derde virtuele partij met 16 zetels, en daarna wordt het dus alleen maar minder:
Het succes van Lijst Omtzigt bij verkiezingsdeelname komt deels weg bij de oude kartelpartijen maar ook bij nieuwere partijen. JA21 verliest 5 van de 14 virtuele zetels. BBB wordt virtueel gehalveerd. De PvdA verliest een beetje, de SP verliest 40% van de zetels. De ChristenUnie raakt 33% van haar zetels kwijt en het CDA stort in elkaar van 5 zetels naar 3. Dat maakt het CDA dan net zo groot/klein als DENK. 
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is gewoon einde oefening voor de huidige coalitie als dit gebeurt - en zelfs voor alternatieve coalities met GroenLinks en/of de PvdA erbij. Dit betekent natuurlijk niet dat de oude politiek ook daadwerkelijk verandert, want Omtzigt stemt in het merendeel van de gevallen gewoon mee met het kartel. Sterker nog, hij werkt vaak samen met Volt. Dat is de Soros-partij van adellijke volbloeden die FVD willen verbieden.
Maar goed, het is dus wél reden voor het partijkartel om zich zorgen te maken, want Omtzigt staat wel voor iets als 'goede wetten maken' en 'rustig en goed nadenken voor je iets doet.' En daarnaast zou zijn partij dus hele mooie posities innemen in een kabinet, waaronder het minister-presidentschap. Dát zouden VVD en D66 écht onacceptabel vinden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten