de dagelijkse standaard dh 01052

SP zet in op continuïteit: Lilian Marijnissen opnieuw aangewezen als potentiële lijsttrekker

Politiekjul 15 2023, 9:00
In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen in november heeft de Socialistische Partij (SP) een bekend gezicht naar voren geschoven. Lilian Marijnissen, de huidige partijleider sinds 2020, is opnieuw aangewezen als de voorgestelde lijsttrekker. Marijnissen heeft uitgesproken dat ze enthousiast is om haar leiderschapsrol voort te zetten.
Marijnissen, 38 jaar oud, wordt door het partijbestuur geprezen voor haar prestaties en leiderschap in de afgelopen jaren. "Lilian heeft zich de afgelopen jaren ontpopt als een krachtige, inspirerende leider, zowel binnen de Tweede Kamer als daarbuiten. We staan aan de vooravond van een nieuw tijdperk en we zijn ervan overtuigd dat Lilian de juiste persoon is om ons daarin te leiden", zegt partijvoorzitter Jannie Visscher.
SP-leden hebben tot 21 juli de kans om zichzelf naar voren te schuiven als alternatieve kandidaat. Op 22 juli zal de partijraad van de SP de definitieve beslissing nemen over wie de partij zal leiden in de aanstaande verkiezingen.
Als Marijnissen herkozen wordt, zal dit haar tweede keer zijn als lijsttrekker bij de Tweede Kamerverkiezingen. Tijdens haar eerste termijn in 2021 zag de SP het aantal zetels dalen van veertien naar negen. De volgende verkiezingen zijn gepland voor 22 november.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Het is duidelijk dat het SP-bestuur gelooft in de capaciteiten en het leiderschap van Marijnissen, ondanks de verliezen bij de vorige verkiezingen. Het is nu aan de partijleden om te beslissen of zij dezelfde visie delen. Het is ook de vraag of Marijnissen de partij naar een beter resultaat kan leiden in de aankomende verkiezingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten