screen shot 2022 09 19 at 11

Steeds meer Democraten spreken zich publiekelijk uit tégen aftakelende president Joe Biden

Politiekjul 03, 21:00
De Amerikaanse president 'sleepy' Biden">Joe Biden staat onder toenemende druk, niet alleen van de Republikeinen maar ook vanuit zijn eigen Democratische Partij. Het rommelt achter de schermen en de roep om zijn terugtrekking als presidentskandidaat wordt steeds luider.
Het debat tussen Biden en Trump verliep desastreus voor de zittende president. Verschillende Democratische donoren, waaronder de prominente Whitney Tilson, hebben hun steun voor Biden heroverwogen. Voorheen werd druk uitgeoefend achter de schermen, maar nu wordt er openlijk getwijfeld aan Bidens capaciteiten als kandidaat.
Sommige donoren hebben al besloten om hun bijdragen aan de Biden-campagne te staken en deze in plaats daarvan te richten op lokale Democratische kandidaten in swing states. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat een eventuele nederlaag van Biden ook negatieve gevolgen heeft voor andere Democratische kandidaten in het Huis van Afgevaardigden en de Senaat.
Lloyd Doggett, een volksvertegenwoordiger uit Texas, is de eerste Democratische politicus die Biden publiekelijk heeft opgeroepen om zich terug te trekken. Hij benadrukt dat er te veel op het spel staat en dat het risico op een nieuwe overwinning van Trump te groot is. Doggett doet zijn oproep met respect voor Bidens eerdere prestaties, maar stelt dat het tijd is voor een nieuwe generatie leiders. Ook Nancy Pelosi heeft vragen opgeworpen over Bidens gezondheid en haperende optredens, hoewel zij benadrukt dat ze geen arts is en niet kan voorspellen wat de toekomst brengt.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!"
Binnen de Democratische Partij groeit de zorg over Bidens gezondheid. Volgens bronnen die anoniem blijven, komt Biden steeds vaker verward over tijdens gesprekken en verliest hij de draad. Dit probleem lijkt erger te worden naarmate hij vermoeid raakt door zijn drukke schema. Biden gaf toe dat het onverstandig was om zoveel te reizen voor de confrontatie met Trump en dat hij onvoldoende had geslapen.
Volgens persbureau AFP gaan er geruchten over mogelijke alternatieven. Namen zoals Kamala Harris, Pete Buttigieg, Gretchen Whitmer en Gavin Newsom worden genoemd als mogelijke opvolgers. Harris heeft zich al uitgesproken over haar trots om Bidens kandidaat-vicepresident te zijn, maar binnen het Huis van Afgevaardigden roepen steeds meer Democraten op tot een nieuwe kandidaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten