shutterstock 1974415154

Raadsvergadering verstoord door pro-Palestina-gekkies: "Eindhoven schande, bloed aan je handen!"

Politiekjul 03, 20:00
Dinsdagmiddag werd de raadsvergadering in Eindhoven kort na aanvang verstoord door een groep pro-Palestina demonstranten. Vijf actievoerders namen plaats in de raadszaal en weigerden ondanks herhaalde verzoeken van burgemeester Jeroen Dijsselbloem de zaal te verlaten.
De burgemeester vroeg de demonstranten tot drie keer toe om de zaal te verlaten. Toen zij weigerden, besloot hij de raadsleden en collegeleden op te roepen de zaal te ontruimen. De demonstranten bleven achter en richtten zich tot het stadsbestuur met de oproep zich uit te spreken voor een staakt-het-vuren in Gaza. "Eindhoven schande, bloed aan je handen", klonk het door de zaal. Zij vroegen de gemeente Eindhoven het voorbeeld van Nijmegen te volgen en de Palestijnse staat te erkennen, daarbij wijzend op de symbolische waarde van zo'n erkenning.
De beveiliging van het stadhuis werd ingeschakeld, maar zij konden de demonstranten niet uit de zaal verwijderen. Pas na de komst van de politie besloten de actievoerders de raadszaal te verlaten. De gemeente Eindhoven heeft laten weten geen aangifte te doen tegen de demonstranten.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!"
Vanwege dit soort laks beleid en de softe aanpak krijgen dit soort figuren, die voortdurend de openbare orde verstoren, steeds meer ruimte en gaan ze steeds een stap verder. Het zal dan ook zéker niet de laatste keer zijn dat dergelijke onruststoker van zich laten horen. Drie maanden geleden gebeurde dit ook al, toen werden Palestijnse vlaggen getoond en – uiteraard – leuzen gescandeerd.
PVV-Statenlid Tjerk Langman, die voorheen namens de LPF in de gemeenteraad van Eindhoven actief was krabt ook achter zijn oren en schrijft op X/twitter: “De Gemeente Eindhoven doet geen aangifte. Dat is een uitnodiging voor de beroepsactivisten om het democratische proces keer op keer te verstoren.”
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten