shutterstock 2228395751

RTL buigt voor woke: Van Nieuwkerk aan de kant geschoven

Mediajul 03, 19:00
Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het officieel: Matthijs van Nieuwkerk gaat toch niet aan de slag bij RTL. Na de publicatie van het vernietigende rapport van de Commissie-Van Rijn was de samenwerking voor onbepaalde tijd opgeschort. En nu is de kogel door de kerk: RTL en Van Nieuwkerk hebben in goed overleg besloten om de samenwerking definitief te ontbinden. Dit is een logische stap in het licht van de huidige woke cultuur die heerst in de mediawereld.
Van Nieuwkerk, ooit een van de meest gevierde presentatoren van Nederland, is nu slachtoffer geworden van de cancelcultuur die als een plaag over het medialandschap waait. Het rapport van de Commissie-Van Rijn schetste een inktzwart beeld van de werkomstandigheden bij DWDD en andere programma’s, en dit was blijkbaar genoeg om de stekker uit de samenwerking te trekken.
RTL laat weten aan het AD: "We kunnen niet anders dan zijn besluit respecteren en gezien de omstandigheden hebben we daar ook begrip voor. We wensen hem alle succes voor de toekomst.” Maar laten we eerlijk zijn, dit is niet meer dan een politieke zet om de kritiek van de woke beweging voor te zijn.
Van Nieuwkerk zelf onderschrijft de lezing van RTL en heeft niets toe te voegen aan de mededeling over zijn breuk met de zender. Of hij nog ergens anders op televisie zal verschijnen, blijft onduidelijk. Maar gezien de huidige tendens in medialand, waarin iedereen die niet meedoet aan de linkse deugparade genadeloos wordt afgeserveerd, lijkt de kans klein.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
Het is triest om te zien hoe een talentvolle presentator als Van Nieuwkerk wordt opgeofferd op het altaar van politieke correctheid. RTL buigt voor de woke brigade en daarmee verliezen we wederom een stukje van onze vrijheid van meningsuiting. Wanneer stopt deze waanzin? Hoeveel meer carrières moeten worden verwoest voordat we inzien dat deze cancelcultuur niets anders is dan een moderne heksenjacht?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten