23154665115 7a72e4b547 k

Hoofdredactie Telegraaf bekritiseert eindelijk VVD's asielbeleid - Dit klinkt een beetje als mosterd na de maaltijd!

Politiekmei 25 2023, 16:00
Eindelijk is het zover! De hoofdredactie van De Telegraaf heeft weer de moed gevonden om de VVD aan te spreken op hun slappe knieën wat betreft het Nederlandse asielbeleid. Al jarenlang wijst De Telegraaf op het falen van het beleid dat zijn oorsprong kent onder het kabinet Paars 2, met de belofte van een streng en rechtvaardig systeem. Maar de praktijk vertelt een heel ander verhaal. Het is hoog tijd dat de politiek wakker wordt en de realiteit onder ogen ziet.
In de politiek is er jarenlang weggekeken en is er een schijnwerkelijkheid gecreëerd. Wanneer links klaagde over de vermeende hardheid van het systeem, ging rechts hierin mee. Het resultaat was een vervormd beeld waarin de daadwerkelijke problemen werden verdoezeld. Maar gelukkig heeft De Telegraaf de moed weer gevonden om de waarheid te verkondigen: het Nederlandse asielbeleid is in de praktijk soft en dit heeft negatieve gevolgen voor zowel de Nederlandse burger als de vreemdeling.
Het is niet in het belang van een partij als de VVD om te erkennen dat het beleid in de praktijk softer is dan ze doen voorkomen. Deze partij staat al sinds 2010 in het centrum van de macht en in verkiezingstijd klinkt stoere taal, maar in de praktijk ontbreekt de daadkracht. Het is hoog tijd dat de VVD haar verantwoordelijkheid neemt en het asielbeleid op een eerlijke en rechtvaardige manier vormgeeft.
Nederland heeft een van de hoogste inwilligingspercentages van de EU. Dit feit wordt liever verzwegen, omdat het niet strookt met het imago dat de VVD graag wil behouden. Maar de realiteit is dat het huidige beleid niet in lijn is met de beloofde strengheid en rechtvaardigheid. Dit leidt tot wanbeleid en daarvan zijn zowel de Nederlandse burger als de vreemdeling de dupe.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Het word tijd om de gespeelde boosheid van de hoofdredactie van de Telegraaf aan de kaak te stellen. Het is makkelijk om na de maaltijd mosterd op de situatie te smeren, maar het is belangrijker om nu actie te ondernemen. Het is tijd voor verandering, tijd om het Nederlandse asielbeleid opnieuw vorm te geven met strengheid én rechtvaardigheid als uitgangspunt. Beter laat dan nooit. Het wordt tijd dat de Telegraaf zich nu vastbijt als een Terriër in dit dossier en het imago van de VVD partijkrant van zich afgooit. Daar heeft Nederland wat aan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten