Thierry Baudet is blij met grote opkomst bij demonstratie Malieveld: 'Nederland is coronamaatregelen spuugzat'

Thierry Baudet is blij met grote opkomst bij demonstratie Malieveld: 'Nederland is coronamaatregelen spuugzat'

Thierry Baudet. Demonstratie De Dam, Amsterdam, 5 september tegen coronabeleid. Bron: De Dagelijkse Standaard

Vandaag zijn veel mensen bijeengekomen om te demonstreren tegen de verregaande coronamaatregelen in Nederland. Het Malieveld in Den Haag is goed gevuld met kritische demonstranten die vinden dat de coronamaatregelen grensoverschrijdend zijn. FVD-leider Thierry Baudet sprak de menigte toe, volgens de politicus is het vrij duidelijk dat veel Nederlanders de maatregelen niet langer meer pikken.

Duizenden demonstranten zijn naar het Malieveld gedromd om een sterk signaal af te geven richting het kabinet: de dwingelandij vanuit de overheid rondom de coronapas gaat echt te ver. Ook Forum voor Democratie is aanwezig om de menigte toe te spreken. De partij ziet een trend ontstaan, mensen worden 'wakker'. Vrijwel elke belofte van het kabinet wordt gedurende deze crisis gebroken.

De Dagelijkse Standaard

Of het nu gaat om de avondklok of de coronapas, diverse ministers hebben veelvuldig gezegd dat de overheid niet zou grijpen naar zulke ingrijpende maatregelen. Inmiddels weet heel Nederland dat het niks meer dan loze beloftes waren.

?ref_src=twsrc%5Etfw

FVD-leider Thierry Baudet sprak de menigte vurig toe over de coronapas:

"Elke dag wordt dit permanenter, elke dag worden de regels erger. Kijk naar Australië, kijk naar China, dat is ons voorland. Dat pikken wij niet, dat accepteren wij niet. Dat gaan we nooit pikken!"

De partij van Baudet ziet dat steeds meer Nederlanders kritisch worden op de gang van zaken. Het wantrouwen in de overheid groeit almaar, en dat is niet verwonderlijk. Als het kabinet 'A' zegt dan weet je haast dat je vroeg of laatst het tegenovergestelde gepresenteerd krijgt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Nu is het alleen zaak dat Nederlanders die het vertrouwen in de overheid zijn verloren zich ook vaker kritisch gaan uiten op het kabinet. Alleen dan zal men in Den Haag wellicht eens gaan luisteren. Want nu blijven de Haagse heren de lakens uitdelen én Nederland opzadelen met steeds striktere maatregelen. Maatregelen waarvan we niet weten wanneer ze nu eindelijk stoppen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties