DDS Kamerleden 044

Thierry Baudet maalt niet om formatieontwikkelingen: 'Maakt toch niks uit. Er is geen wezenlijk verschil tussen deze partijen'

Politiekaug 19 2021, 18:00
De formatieperikelen laten FVD-leider Thierry Baudet koud. Veel mensen zijn verrast door het nieuws dat VVD-leider Mark Rutte ineens wél om tafel zou willen met linkse partijen. Volgens Thierry Baudet maakt het allemaal niet zo veel uit, de partijen die nu om tafel gaan 'vinden in principe allemaal hetzelfde', aldus de FVD-voorman.
De weken na de verkiezingen wilde Rutte absoluut niet in één kabinet gaan zitten met meerdere linkse partijen. Maar de laatste weken is de toon flink veranderd. Vandaag kwam ook het nieuws naar buiten dat GroenLinks en de PvdA een soort van concessie doen. In een handreiking richting de VVD én het CDA gaan ze samen in één onderhandelingsteam zitten. Wat natuurlijk ongebruikelijk is.
Met deze zet proberen de linkse partijen natuurlijk de ChristenUnie definitief buitenspel te zetten - afgelopen weekend uitte Kaag nogmaals haar ongenoegen uit over de christenbroeders.
De laatste weken werd de kritiek over het langdurige formatieproces ook steeds luider. Veel Nederlanders zagen wel wat in nieuwe verkiezingen als er na de zomer nog geen progressie was geboekt. Net op het hoogtepunt van de kritiek lijkt de impasse te zijn doorbroken. Voor Thierry Baudet kwam dit niet als een schok aan, op sociale media maakt hij kenbaar dat de ontwikkelingen in de formatie niet iets 'nieuws' zijn.
https://twitter.com/thierrybaudet/status/1428319731866558464?ref_src=twsrc%5Etfw

De uitslag van de formatie staat toch al vast volgens Thierry Baudet

Of beide linkse partijen nu wel of niet in het kabinet gaan komen, voor de koers van het kabinet maakt het uiteindelijk weinig uit. Ook zonder de PvdA en GroenLinks was kabinet Rutte III een zeer links kabinet. De massa-immigratie ging onverminderd door, het peperdure klimaatbeleid werd ingevoerd én de belastingdruk nam alleen maar toe.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Ook zonder de 'linkse' partijen kende Nederland een zeer links kabinetsbeleid. In die zin heeft Baudet natuurlijk gelijk dat het vrij weinig uitmaakt welke linkse partij in het kabinet komt, of dat beiden er in komen. Zolang Rutte de eindverantwoordelijke is kan Nederland rekenen op nog méér links beleid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten